Home » PRENOSIMO » Nema novca za poštare, ali ima 200.000 evra za razna sponzorsta, od tabloida, fudbalera, Er Srbije…
Nema novca za poštare, ali ima 200.000 evra za razna sponzorsta, od tabloida, fudbalera, Er Srbije…

Nema novca za poštare, ali ima 200.000 evra za razna sponzorsta, od tabloida, fudbalera, Er Srbije…

Deo radnika „Pošte“ mesecima se žalilo na loše uslove rada u ovoj firmi, i tražilo povećanje plate, čak je njih troje stupilo i u štrajk glađu.

Uslovi rada su loši, plate niske, a neretki su i politički pritisci. Sa jedne strane imamo očajne radnike, a sa druge rukovodstvo „Pošte“ koje je od januara do marta sklopilo sponzorske ugovore „teške“ 200.000 evra. Umesto da novac preusmere na radnike, novac je otišao za sponzorisanje „Objektiva“, „Napretka“ iz Kruševca, Er Srbije…

Dok sa jedne strane „Pošta“ nema novca za veće plate i bolje uslove rada, u kasi itekako ima prostora za finansiranje brojnih projekata u kojima država ima vlasništvo, pa samim tim i interes.

Tako je od 1. januara od 31. marta ove godine „Pošta“ sklopila čak pet sponzorskih ugovora, čija je ukupna vrednost 21.987.000 dinara ili blizu 200.000 evra, piše portal Nova.rs

Najviše novca je izdvojeno za Fudbalski klub “Napredak” iz Kruševca – oko 14,2 miliona dinara. Kako piše u izveštaju o poslovanja Pošte za period od januara do kraja marta 2022, taj ugovor je delimično realizovan. Do aprila ove godine Napretku je isplaćeno oko 5,6 miliona dinara, dok će ostatak novca biti isplaćen do kraja 2022.

Po visini sponzorskog ugovora sledi Beogradski festival igre, na čijem čelu je Aja Jung. To udruženje je od Pošte dobilo tri miliona dinara.

Među onima koji su dobili novac od Pošte je i portal Objektiv, koji je na ime sponzorstva sa pomenutim javnim preduzećem prihodovalo 2,16 miliona dinara. Nije poznato kakav je interes rukovodstva te državne kompanije da taj medij blizak vlasti sponzoriše.

Sponzorski ugovor sa Poštom sklopila je i Er Srbija, koja je prethodnih godina neretko dobijala ogromne sume novca iz državnog budžeta. Toj avio kompaniji uplaćeno je oko 1,6 miliona dinara.

Na spisku onih koji su dobili novac od Pošte je i Politika AD. Sudeći po podacima iz izveštaja, Politici je na račun leglo 1,08 miliona dinara.

Opširnije na nova. Nema novca za poštare koji štrajkuju, ali ima 200.000 evra za SNS tabloide i Er Srbiju

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top