Home » SAOPŠTENJA » Jedan dan štrajka glađu bio je dovoljan da ogoli poslovanje JP Pošta Srbije

Jedan dan štrajka glađu bio je dovoljan da ogoli poslovanje JP Pošta Srbije

Trojica radnika JP „Pošta Srbije“, Stefan Mitrović, Zoran Pavlović i Srđan Popadić, koji su juče u podne otpočeli štrajk glađu, doneli su odluku da isti prekinu, jer osim novih obećanja nije ništa ponuđeno, niti bi bilo postignuto nastavkom štrajka, osim pogoršanja njihovog zdravlja.

–  Došli smo uzdignute glave, tako ćemo i da napustimo plato. Danas smo tri sata bili na sastanku sa predsednikom Nadzornog odbora Borišom Šarencem i direktorom Zoranom Đorđevićem. Svašta je obećano usmeno, pisano ništa, rekao je Stefan Mitrović, predsednik Sindikata pošte Sloga.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zahtevaju smenu i odgovornost v.d. direktora JP „Pošta Srbije“ Zorana Đorđevića, jer je samo jedan dan štrajka glađu poštara bio dovoljan da ogoli poslovanje i njegovu tvrdnju o uspešnosti kompanije i ostvarenoj dobiti.

Očigledno je da Pošta Srbije ima veoma ozbiljnih problema i poteškoća u poslovanju, verovatno u vidu napumpanih  “bilansa“, a ono čega se najviše pribojavamo je da će doživeti sudbinu razorenog EPS-a.

Potpuno je neverovatno i nelogično da jedno preduzeće koje ima najveći infrastrukturni i logistički poslovni sistem na teritoriji Srbije, nema para za svoje zaposlene, osim hvalospeva o sopstvenoj uspešnosti.

Logično je onda zapitati se gde je novac iz takozvane dobiti, kada se i golim okom, ulaskom u bilo koju poslovnicu može primetiti da nema ulaganja u ljudske resurse i tehnički potencijal, nema povećanja broja izvršilaca i unapređenja materijalnog položaja zaposlenih.

Bojimo se, što će se na kraju i ispostaviti tačno, ali će biti kasno, da je šteta mnogo veća i da će ceh platiti najpre zaposleni koji kolegama nisu pružili podršku, ali i građani, kroz budžet i veći javni dug, jer za razliku od privatnih distributera koji jačaju,ovo preduzeće neće biti konkurentno za tržište.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top