Home » OBAVEŠTENJA » Održana sednica Glavnog odbora USS Sloga

Održana sednica Glavnog odbora USS Sloga

U subotu 4. decembra 2021. godine u Kniću, varošici u Šumadijskom okrugu, održana je sednica Glavnog odbora Udruženih sindikata Srbije “Sloga” u proširenom sastavu, kojom je predsedavao predsednik Željko Veselinović.

U fokusu ove veoma važne sednice bila je inicijativa Sloge za donošenje novog Zakona o radu i početka njegove promocije po Srbiji putem tribina i javnih rasprava na kojima će biti pozvani svi zainteresovani kako bi sadržaj zakona bio predstavljen na najbolji mogući način.

Predsednik USS Sloga je pozvao sve prisutne da se maksimalno angažuju u njegovoj promociji i da se što više ljudi u Srbiji upozna sa zakonom, kako angažovanjem na radnom mestu, tako i deljenjem flajera i letaka u kojima će biti sadržane najbitnije odredbe koje se tiču radnika.

Prva tribina biće održana u Kragujevcu, a o datumu i mestu javnost će biti blagovremeno obaveštena.

U drugom delu razmatrana je aktuelna tema predstojećih aprilskih izbora i učešća USS Sloga u njima.

Konstatovano je i jednoglasno izglasano da Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i njihov predsednik Željko Veselinović u skladu sa ranije donetom političkom platformom nastave svoje angažovanje u političkom životu Srbije i budu birani u telima gde se odlučuje o sudbini radnika.

Takođe je izglasano da se u Glavni odbor USS Sloga kooptira David Ljubičić, predsednik Nezavisnog sindikata – Sloga, Valjaonice bakra Sevojno, najstarijeg nezavisnog sindikata.

Informativna služba   

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content