Home » SLOGA VESTI » Održan štrajk upozorenja u Falk Istu zbog loše klimatizacije

Održan štrajk upozorenja u Falk Istu zbog loše klimatizacije

Knjaževac, 03.08.2021. godine – Sindikat Sloga u italijanskoj kompaniji „Falk Ist“ u Knjaževcu održao je danas od 10.30 do 11.30 časova jednosatni štrajk upozorenja zbog loših uslova rada u ekstremno visokim temperaturama.

Na štrajku upozorenja, koji je sindikat Sloga u toj italijanskoj kompaniji poslodavcu ranije najavio, zatraženo je hitno rešavanje pitanja klimatizacije, odnosno  hladjenja i ventilacije pogona u kojem radnici rade, jer je poslednjih dana postalo nepodnošljivo za rad.

Od strane rukovodstva sindikatu je predočeno da je kompanija počela sa rešavanjem navedenog problema i da su tokom vikenda nabavljeni i montirani ventilatori, kao da će se na tome raditi i narednih dana.

Takođe, od strane poslodavca radnicima su data uveravanja da će se za predstojeću sezonu raditi na nabavci i montaži klima uređaja kojim će se regulasati hlađenje u letnjem periodu, ali i grejanje pogona u zimskoj sezoni.

Radnici fabrike obuće Falk Ist predvođeni sindikatom Sloga protestovali su i štrajkovali do sada više puta, zahtevajući povećanje zarada, pravo na sindikalno organizovanje i bolje uslove rada.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su većinski i jedini sindikat u Falk Istu i nastaviće da prate razvoj situacije u vezi navedenog problema, posebno na potpisivanju kolektivnog ugovora koji je u završnoj fazi pregovaranja.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*