Home » OBAVEŠTENJA » Sloga za odbranu slobodnih medija

Sloga za odbranu slobodnih medija

Udruženi sindikati Srbije SLOGA, Gradski odbor Gornji Milanovac, organizuju KZŠ ispred zgrade Skupštine opštine u četvrtak 12.08.2021. god. sa početkom u 14, 30 sati.

Konferencija za štampu je zakazana kako bismo izrazili podršku najstarijem lokalnom mediju – Takovskim novinama, posle tužbe koju je protiv dva novinara i redakcije ovog lista podneo predsednik opštine Dejan Kovačević. U toj tužbi onaj koji predstavlja vlast koja bi trebalo da pomaže izlaženje najvažnijeg lokalnog pisanog glasila zahteva odštetu od milion dinara, što govori o očiglednoj nameri da ga sasvim ugasi.

Na konferenciji za štampu ćemo gospodinu predsedniku opštine poručiti šta mi, građani čijim novcem raspolaže, mislimo o maćehinskom odnosu vlasti koju predvodi prema lokalnim medijima koji nastoje da zadrže objektivnost i nezavisnost u svom izveštavanju i suprostavljaju se težnji ovakve vlasti koja na svim nivoima izražava težnju da ih sve pretvori u svoja stranačka glasila.

Sa događaja ćemo uputiti i konkretne zahteve predsedniku Kovačeviću i opštini G. Milanovac koji se tiču medija u našem gradu, ali i svih nas građana, kao pojedinaca i onih čijom imovinom upravljaju.

GO Sloge G. Milanovac
Vladimir Radosavljević, predsednik

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content