Home » OBAVEŠTENJA » Obnova komunikacije, održan sastanak sa rukovodstvom GSP- a

Obnova komunikacije, održan sastanak sa rukovodstvom GSP- a

Beograd, 12.08.2018. – Posle višegodišnjih problema u komunikaciji između Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i rukovodstva Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), krajem nedelje održan je sastanak predstavnika sindikata sa novoizabranim direktorom Radišom Momčilovićem.

Sastanku su pored predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željka Veselinovića i predsednika podružnice u GSP Nebojše Aleksića prisustvovali novoizabrani direktor Radiša Momčilović i finansijski direktor Dejan Krstović.

Prema rečima Nebojše Aleksića sastanak je održan u veoma korektnoj atmosferi.

–   Razgovarali smo otvoreno o problemima u GSP, kao i aktivnostima koje smo mi kao sindikat imali u prethodnom periodu i na šta smo sve upozoravali radi što boljeg funkcionisanja preduzeća.

Predsednik Sloge Željko Veselinović istakao je da je kao odbornik u Skuštini grada na sednici tražio da se izdvoje veća sredstva za funkcionisanje GSP- a, budući da privatni prevoznici trenutno dobijaju više sredstava od samog GSP- a, što u budućnosti može predstavljati ozbiljan problem u funkcionisanju preduzeća i same usluge prevoza u Beogradu.

Na sastanku je pozitivno istaknuto to što je Nebojšsa Aleksić u međuvremenu vraćen na staro radno mesto sa kojeg je bio pomeren i po kazni poslat u Sremčicu.

Podsećanja radi, Nebojša Aleksić, predsednik Sindikata Sloga u JKP GSP Beograd i kandidat za odbornika liste „Dragan Đilas-Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ je zbog svog “sindikalnog i političkog angažmana smenjen i degradiran sa svog radnog mesta u ovom preduzeću i raspoređen na radno mesto higijeničera na terminusu u Sremčici.

Sastanak je zvaršen zaključkom da se i sindikat i poslodavac moraju boriti za očuvanje GSP- a i bolji položaj radnika, i da će sindikat “Sloga” u tome uvek biti socijalni partner poslodavcu, kao i da će komunikacija sa sindikatom u narednom periodu biti podignuta na bolji nivo.

Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*