Home » OBAVEŠTENJA » Obnova komunikacije, održan sastanak sa rukovodstvom GSP- a
Obnova komunikacije, održan  sastanak sa rukovodstvom GSP- a

Obnova komunikacije, održan sastanak sa rukovodstvom GSP- a

Beograd, 12.08.2018. – Posle višegodišnjih problema u komunikaciji između Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i rukovodstva Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), krajem nedelje održan je sastanak predstavnika sindikata sa novoizabranim direktorom Radišom Momčilovićem.

Sastanku su pored predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željka Veselinovića i predsednika podružnice u GSP Nebojše Aleksića prisustvovali novoizabrani direktor Radiša Momčilović i finansijski direktor Dejan Krstović.

Prema rečima Nebojše Aleksića sastanak je održan u veoma korektnoj atmosferi.

–   Razgovarali smo otvoreno o problemima u GSP, kao i aktivnostima koje smo mi kao sindikat imali u prethodnom periodu i na šta smo sve upozoravali radi što boljeg funkcionisanja preduzeća.

Predsednik Sloge Željko Veselinović istakao je da je kao odbornik u Skuštini grada na sednici tražio da se izdvoje veća sredstva za funkcionisanje GSP- a, budući da privatni prevoznici trenutno dobijaju više sredstava od samog GSP- a, što u budućnosti može predstavljati ozbiljan problem u funkcionisanju preduzeća i same usluge prevoza u Beogradu.

Na sastanku je pozitivno istaknuto to što je Nebojšsa Aleksić u međuvremenu vraćen na staro radno mesto sa kojeg je bio pomeren i po kazni poslat u Sremčicu.

Podsećanja radi, Nebojša Aleksić, predsednik Sindikata Sloga u JKP GSP Beograd i kandidat za odbornika liste „Dragan Đilas-Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ je zbog svog “sindikalnog i političkog angažmana smenjen i degradiran sa svog radnog mesta u ovom preduzeću i raspoređen na radno mesto higijeničera na terminusu u Sremčici.

Sastanak je zvaršen zaključkom da se i sindikat i poslodavac moraju boriti za očuvanje GSP- a i bolji položaj radnika, i da će sindikat “Sloga” u tome uvek biti socijalni partner poslodavcu, kao i da će komunikacija sa sindikatom u narednom periodu biti podignuta na bolji nivo.

Informativna služba

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top