Home » OBAVEŠTENJA » Saopštenje Udruženja za zaštitu radnika Fabrike automobila Priboj „Radnik nije rob“

Saopštenje Udruženja za zaštitu radnika Fabrike automobila Priboj „Radnik nije rob“

Priboj, 15.08.2018. godine. – Obaveštavamo radnike FAP-a da je danas, 15.08.2018. u 10 časova održan sastanak Predsednika udruženja za zaštitu radnika FAP-a Miroslava Mrševića i predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića.

Sastanak je bio sa samo jednom tačkom dnevnog reda – isplata zaostalih zarada (1.10.2015.- 31.03.2016.) ili otkup akcija koje su potpisane na osnovu tih neisplaćenih zarada.

Predsednik opštine Priboj je još jednom potvrdio spremnost opštine da otkupi spomenute akcije tj. da preuzme na sebe obaveze FAP-a prema radnicima. Tehnika sprovođenja odluke će po rečima predsednika opštine biti sledeća:

  1. Opština će do početka septembra naći brokersku kuću koja će otkupiti akcije radnika.
  2. Predstavnici brokerske kuće će gostovati na TV Priboj i objasniti radnicima proceduru otkupa akcija početkom septembra
  3. Opština će angažovati radnike koji će prikupljati dokumentaciju radnika FAP-a koji hoće da prodaju akcije
  4. Udruženje će formirati komisiju koja će napraviti redosled otkupa akcija od radnika koji se budu prijavili

– prvo će opština otkupiti akcije od lica koja se nalaze na birou za zapošljavanje i koja nemaju nikakva primanja, zatim po redu u skladu sa socijalnim principom.

Udruženje se nada da će se ovaj gorući problem rešiti u terminima koje je sam postavio predsednik opštine.

U suprotnom radnici zadržavaju za sebe pravo da preduzmu akcije koje su u skladu sa zakonom u onoj meri koliko je u skladu sa zakonom to što poslodavac nije isplatio zarade ni uplatio staž.

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*