Home » OBAVEŠTENJA » NEPOTIZAM: Drugu ćerku odabrao Upravni odbor

NEPOTIZAM: Drugu ćerku odabrao Upravni odbor

Izvor: Večernje Novosti, 2. jul 2016.-

Autor: J. Ilić. – 

Nova (ne)sporna specijalizacija uzburkala duhove u Domu zdravlja u Smederevu. Sindikat „Sloga“ sumnja u još jedan sukob interesa, ali čeka podatke

SMEDEREVO – Samo što je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila razrešenje v. d. direktora Doma zdravlja, zbog sukoba interesa jer je ćerki dodelila specijalizaciju, na stručno usavršavanje će i druga njena naslednica.

Odluku o dodeli specijalizacije iz Ortopedije vilice Jeleni Jovanović Marković, ćerki v. d. direktorke DZ Svetlane Mihić Jovanović, doneo je Upravni odbor, ističući kako je to učinjeno zato što nema mogućnosti da rukovodilac ustanove odluči o zahtevima gde postoji sumnja u sukob interesa. Odluku o preostalim specijalizacijama – za pet kandidata – donela je direktorka, ali je ostala dilema ima li UO pravo da odlučuje i o ovim pitanjima.

– S obzirom na to da je Upravni odbor Doma zdravlja ranije doneo odluku da jedino direktor, u dogovoru sa načelnicima službi, ima diskreciono pravo da dodeljuje specijalizacije, ova odluka je u najmanju ruku čudna – kaže Vesna Petković, predsednica Sindikata „Sloga“, najavljujući da će u najskorije vreme proveriti ispravnost ovakve odluke i, ako se pokaže da nije u skladu sa propisima, podneće krivičnu prijavu.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije je u maju utvrdila da je direktorka DZ u sukobu interesa jer je, među sedmoro kandidata, svoju ćerku Jovanu Jovanović izabrala za upućivanje na specijalizaciju iz stomatološke protetike. Zbog kršenja zakona, podređivanja javnog interesa privatnom i korišćenje javne funkcije za sticanje pogodnosti za povezano lice, Agencija je donela preporuku o razrešenju, ali je Svetlana Mihić Jovanović uložila žalbu, pa se čeka konačna

AGENCIJA

UZ potvrdu informacije da – zbog žalbe – njihovo rešenje još nije konačno, u Agenciji za borbu protiv kourpcije smo saznali da je ih je – u vezi sa odlukom koja se odnosi na njenu drugu ćerku Jelenu Jovanović Marković – Svetlana Mihić Jovanović obavestila o sumnji u postojanje sukoba interesa, pa joj je dato mišljenje kojim su predložene mere za prevazilaženje te situacije. Tako je, kažu, i postupila.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*