Home » OBAVEŠTENJA » Nema dogovora u DES-u, štrajk se nastavlja!
Nema dogovora u DES-u, štrajk se nastavlja!

Nema dogovora u DES-u, štrajk se nastavlja!

Novi Sad – Beograd, 31.07.2018. – Radnici novosadskog DES-a, predvođeni reprezantativnim sindikatom“Sloga” i sutra nastavljaju sa štrajkom jer posle današnjih pregovora koji su trajali više od tri sata nije postignut nikakav dogovor.

Dogovoreno je da se sutra u 12 časova napravi još jedan sastanak uz posredovanje arbitra iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova , a ukoliko ne dođe do dogovora, u ponedeljak šestog avgusta organizovaće protest ispred gradske kuće u Novom Sadu.

U današnjim pregovorima osim direktora DES-a Branislava Kostadinovića i štrajkačkog odbora na čelu sa predsednikom sindikata “Sloga DES” Zoricom Stepanov, prisustvovali su predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović i predstavnici Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova sa arbitrom Dejanom Spasojević Ivančić.

Direktor Kostadinović nije štrajkačima ponudio ništa novo osim da će se realizovati socijalni  program jer postoji višak zaposlnih, međutim taj predlog  još uvek niko nije video, što  su štrajkači jednoglasno odbili kao neprihvatljiv i nastavili štrajk.

Današnjem štrajku u krugu preduzeća prisustvovalo je više od 100 od ukupno 170 radnika, jer  je deo zaposlenih na odmoru ili na plaćenom odsustvu.

Kako bi razbili manipulacije brojem onih koji učestvuju u štrajku, zbog izjave direktora medijima da štrajkuje samo 30-ak radnika i samo jedan od četiri sindikata, štrajkači su danas nosili brojeve kako bi pokazali koliko ih zaista ima.

Informativna služba

 

U nastavku poslušajte prilog centralne informativne emisija Radio Novog Sada „Novosti“ od 15 časova o štrajku u DES-u.

 

 

 

..

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top