Home » OBAVEŠTENJA » Nema dogovora u DES-u, štrajk se nastavlja!

Nema dogovora u DES-u, štrajk se nastavlja!

Novi Sad – Beograd, 31.07.2018. – Radnici novosadskog DES-a, predvođeni reprezantativnim sindikatom“Sloga” i sutra nastavljaju sa štrajkom jer posle današnjih pregovora koji su trajali više od tri sata nije postignut nikakav dogovor.

Dogovoreno je da se sutra u 12 časova napravi još jedan sastanak uz posredovanje arbitra iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova , a ukoliko ne dođe do dogovora, u ponedeljak šestog avgusta organizovaće protest ispred gradske kuće u Novom Sadu.

U današnjim pregovorima osim direktora DES-a Branislava Kostadinovića i štrajkačkog odbora na čelu sa predsednikom sindikata “Sloga DES” Zoricom Stepanov, prisustvovali su predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović i predstavnici Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova sa arbitrom Dejanom Spasojević Ivančić.

Direktor Kostadinović nije štrajkačima ponudio ništa novo osim da će se realizovati socijalni  program jer postoji višak zaposlnih, međutim taj predlog  još uvek niko nije video, što  su štrajkači jednoglasno odbili kao neprihvatljiv i nastavili štrajk.

Današnjem štrajku u krugu preduzeća prisustvovalo je više od 100 od ukupno 170 radnika, jer  je deo zaposlenih na odmoru ili na plaćenom odsustvu.

Kako bi razbili manipulacije brojem onih koji učestvuju u štrajku, zbog izjave direktora medijima da štrajkuje samo 30-ak radnika i samo jedan od četiri sindikata, štrajkači su danas nosili brojeve kako bi pokazali koliko ih zaista ima.

Informativna služba

 

U nastavku poslušajte prilog centralne informativne emisija Radio Novog Sada „Novosti“ od 15 časova o štrajku u DES-u.

 

 

 

..

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*