Home » OBAVEŠTENJA » Ne sankcionisati zaposlene na korona žurkama jer su primorani da rade zbog straha od gubitka posla
Ne sankcionisati zaposlene na korona žurkama jer su primorani da rade zbog straha od gubitka posla

Ne sankcionisati zaposlene na korona žurkama jer su primorani da rade zbog straha od gubitka posla

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju od nadležnih državnih organa, posebno komunalne milicije da iz bilo kakvog sankcinisanja na takozvanim “korona žurkama” u ugostiteljskim objektima izuzmu zaposlene ( konobare, kuvare i drugo osoblje), jer su oni primorani da rade zbog straha od gubitka posla.

Ovaj zahtev se odnosi samo na one zaposlene koji su prijavljeni i imaju validne ugovore o radu u ugostiteljskim objektima koji se zateknu u kršenju epidemioloških mera.

Indivudualna je stvar, a tim i odgovornost na pojedincu koji se zatekne u ugostiteljskom objektu u vreme kada je zabranjen rad zbog epidemioloških uslova.

Krivična ili prekršajna odgovornost je isključivo na preduzetniku ili odgovornom licu u pravnom licu koji je odlučio da lokal radi suprotno zakonu, kao i gostu koji je zatečen u lokalu, međutim, ne i zaposlenom koji je „prinuđen“ da taj posao svakodnevno obavlja.

Ovo tražimo zato što je praksa pokazala da radnici širom Srbije uprkos zakonima i institucijama koje bi trebalo da ih štite od nesavesnih poslodavaca nemaju zaštitu, posebno u uslovima pandemije čega smo svedoci od samog početka pojavljivanja korone.

U Beogradu 11.03.2021.godine

 Informativna služba

 

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top