Home » OBAVEŠTENJA » Ne može se svoje opljačkati!

Ne može se svoje opljačkati!

Samo nekoliko dana nakon što su Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili javnosti da su ponovo u posedu svoje dokumentacije, tehničke opreme i arhive, i najavili mogućnost da će druga strana ovaj događaj prikazati kao pljačku imovine sindikata – to se i dogodilo! (link „Sloga,“ ponovo u uzurpiranim prostorijama: Ne pljačkamo!)

Jovan Đurić, samoproklamovani predsednik sindikata, i Jasmina Maričić Vukotić, bivši potpredsednik sindikata iz Ministarstva rada, tvrde za list “Kurir” ( tekst u Kuriru link)   da su uvereni u to da iza ovog, kako su ga nazvali “vandalizma i divljačkog čina” stoji Željko Veselinović”, iako dobro znaju da je preuzimanje opreme i dokumentacije izvršeno na osnovu odluke Glavnog odbora sindikata, a ne lične odluke Željka Veselinovića, legalno izabranog predsednika.

Ovo je sada već otužno naricanje za “Kurir”, nakon neuspelog puča 8.jula ove godine, koji je trebao da liči na onaj u Radovanjskom lugu, davne  1817. godine, kada je vojvoda Vujica Vulićević svome kumu Karađorđu došao glave kako bi se umilio Turcima.

Kome li se ovi danas umiljavaju, činom sličnim one crne noći Aranđelovdana, u sred izglasavanja Zakona o radu i pripremama za radnički protest?

Na sreću, to im nije uspelo, jer je većina sindikata USS “Sloga” pokazala svoje jedinstvo, odlučnost i nikada veću slogu da povrati svoje, upravo kako je i urađeno u subotu.

Dakle, ono što bi trebalo da znaju, kada već daju takve izjave je činjenica da se svoje ne može opljačkati!

Na kraju, završavamo baš kao što je nekada turski paša Odrtaveli Marašlija, nakon smaknuća srpskog vožda, pozdravio vojnički mrtvu glavu Karađorđa Petrovića rečima – „Junak je vazda junak! A fukara ostaje fukara!“

TEKST U KURIRU

O pisanju “Kurira” nećemo komentarisati, a na vama je da sami procenite koliko je tekst istinit i koliko toga je izvučeno iz konteksta.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/vandalizam-provalili-pa-opljackali-sindikalce-clanak-1514653

U tom smislu, dajemo vam na uvid pitanja “Kurira” postavljena predsedniku USS “Sloga” Željku Veselinoviću i njegov odgovor novinaru, gde možete jasno videti šta je rečeno i koliko toga je istinito preneto.

 

Pitanja novinara Kurira

Pitanja za bivšeg predsednika Sindikata Sloga Željka Veselinovića

Poštovani,

Prostorije Sindikata Sloga u Ustaničkoj 64 obijene su macolom u subotu posle podne i iz njih je izneta sva dokumnetacija i tehnička oprema.

Molim vas da mi odgovorite na sledeća pitanja.

1. Ko je obio prostorije sinikata Sloga?

2. Članovi sindikata sumnjaju da ste to vi organizovali. Kako to komentarišete?

3. Zašto ste napisali na sajtu Sloge da ste preuzeli dokumentaciju i tehničku opremu, i to baš dana kada je obijen sindikat? Da li to znači da ipak stojite iza ovoga?

Vaše odgovore očekujem što pre.

Hvala najlepše,

srdačan pozdrav.

 

Odgovor Željka Veselinovića Kuriru

Poštovana,

povodom vaših pitanja, u vezi prostorija Sindikata Sloga u Ustaničkoj, na početku vam skrećem pažnju da imate pogrešne informacije i da ja nisam bivši predsednik sindikata, već jedini i legalno izabrani na Kongresu u Novom Sadu, u skladu sa Statutom i svim drugim aktima sindikata. Takođe, skrećem vam pažnju na činjenicu da je većina članova Glavnog odbora sindikata Sloga to i potvrdila na sednici održanoj 13.07.2014. godine.

Iza događaja od subote stoji isključivo Udruženi sindikati Srbije “Sloga”, njen Glavni odbor i većinski članovi sindikata koji nisu više hteli da se sindikatu svakodnevno nanosi šteta, kako materijalna, tako i moralna u vidu klevetanja od strane ljudi koji su sami sebe proglasili za sindikat. I ne samo to, već su uzurpirali prostorije i sebi dali za pravo da prisvajaju svaku poštu koja stigne u sindikat i time opstruišu normalan rad sindikata.

Ti ljudi, na čijem su čelu Jovan Đurić i Milena Jocić – ne predstavljaju Udružene sindikate Srbije “Sloga”, samim tim i nemaju pravo da samovoljno uzurpiraju imovinu članova sindikata.

Na osnovu te odluke, legalno izabranog i većinskog Glavnog odbora USS “Sloga”, od dana 25.07.2014. godine doneta je odluka da se po svaku cenu uđe u svoje prostorije sindikata, preuzme svoja oprema, svoja dokumentacija, izvrši popis svoje imovine, zameni brava na vratima na kojima je nelegalno promenjen ključ i da se izvrši njena zamena, a da se nakon toga odmah sanira sva šteta nastala nakon toga. Na osnovu te odluke, članovi popisne komisije USS “Sloga” i članovi Glavnog odbora su u subotu ušli u naše prostorije, zalepili odluku o popisu na ulaznim vratima i obaveštenje, nakon čega su preuzeli opremu i dokumentaciju i preselili je u novi poslovni prostor sindikata. U toku popisa došla je i policija, kojoj je predočeno da je popis u toku i data dokumenta ( Odluka Glavnog odbora i Odluka o popisu i imenovanju Popisne komisije) na uvid.

Po završetku su pozvali majstora da zameni bravu i promeni staklo, ali je isti bio ometen od Milene Jocić koja se lažno predstavlja kao generalni sekretar Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i protiv koje je sindikat podneo krivičnu prijavu. Imajući to u vidu, da ne bi došlo do bilo kakvih konfrotacija sa njom , komisija se zdravorazumski povukla i odlučila da se to uradi u narednim danima, u prisustvu policije i predstavnika poslovnog prostora.

Dakle, nema govora o nikakvom obijanju tuđeg, već se radi o ulasku u svoje prostorije i zaštiti sindikalne imovine. Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i Glavni odbor sindikata su dužni da štite imovinu sindikata koja im je nezakonito uzurpirana, a svaka šteta je manja od one koju nanose lica koja se lažno predstavljaju kao sindikat i protiv kojih su podnete krivične prijave.

Dovoljno ih je upitati ako tvrde da jesu to što nisu – zašto nemaju većinu Glavnog odbora, zašto ne raspolažu računima i zašto vam nisu dali dopis Ministarstva rada od 18.07.2014. godine u kome se i Ministarsvo ogradilo od upisa Jovana Đurića kao predsednika sindikata.

Nadamo se da će te objektivno o ovome pisati i da se nećete kao do sada svrstati na stranu onih koji ne predstavljaju Udružene sindikate Srbije “Sloga”.

S poštovanjem

Predsednik USS Sloga

Željko Veselinović

 

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*