Home » BLOG » NAROD NIJE STOKA! ( ČITAJ OVCA)

NAROD NIJE STOKA! ( ČITAJ OVCA)

Skupština Srbije se pod izgovorom efikasnije naplate obaveza i dopune ispražnjenog budžeta, još jednom otvoreno stavila na stranu nesavesnih poslodavaca i političko-ekonomskih mešetara usvajivši  set poreskih zakona po hitnom postupku.

OVCAOvom dobro osmišljenom i munjevitom akcijom omogućeno je zastarevanje obaveza za neplaćene doprinose PIO i oprost duga nesavesnim poslodavcima, a radnicima je nametnut „Harač“ i ostavljene muke da ostvare pravo na zasluženu penziju.

capture-20130518-111342

Željko Veselinović

Poreske „Haračlije“ su odlučile da umesto naplate, pa makar i prinudne, skoro 12 milijardi dinara od 500 najvećih poreskih dužnika (Đurić, Beko, Bogićević, Mitrović…) otvoreno i vidljivo stave ruke u već ispražnjene džepove svojih građana, stavivši se tako direktno  na stranu najbogatih i najmomoćnih ljudi u Srbiji.

Ovako nešto je moguće samo u neuređenoj Srbiji, gde se pojam „socijalnog dijaloga“ koristi u marketinške svrhe, gde je institucija Socijalno ekonomskog saveta (SES) stvorena kao nedonošče sa nelegitimno izabranim predstavnicima radnika, gde je radnik političaru samo deveta rupa na svirali, a građanstvo glasačka mašina!!!

Ono šta posebno treba da boli svakog radnika Srbije je da u tim stolicama danas u Skupštini sede i naše kolege koje sebe nazivaju sindikalcima!?

Umesto oštre rasprave, polemike i protestnog napuštanja skupštinske sale, ovi samozvani  sindikalci  su se odlučili na partijsku poslušnost, podizanje ruke i davanje legitimiteta socijalno-genocidnoj politici prema radništvu Srbije.

Stoga, sa pravom, od danas, svaki radnik u Srbiji koji je ujedno i glasač ima pravo da se otvoreno pita:  da li je ovo deo  predizbornog obećanja na osnovu kojeg im je omogućena stolica u Skupštini Srbije.

Narod nije stoka! (čitaj ovca)

Željko Veselinović,

predsedik USS SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*