Home » OBAVEŠTENJA » Napad na novinarku Danasa, napad na prava radnika da rade!

Napad na novinarku Danasa, napad na prava radnika da rade!

Beograd, 31.05.2017. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju današnji fizički napad na novinarku dnevnog lista Danas Lidiju Valtner i zahtevaju od policije i sudstva da otkriju i kazne napadače.

Napad na novinarku Danasa za Slogu predstavlja napad na osnovna prava radnika zagarantovana Ustavom da slobodno i bez straha može obavljati svoj posao, u konkretnom slučaju izveštavanje sa značajnog skupa u Beogradu, polaganje predsedničke zakletve novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Policija mora da zna ko su napadači, jer je tokom celog dana bila u tesnoj koordinaciji sa organizatorima skupa i njihovog obezbeđenja.

Ukoliko to ne učine, prećute, ili odugovlače – ozbiljno stavljaju sebe u položaj da se mogu nazvati institucijama pod direktnom kontrolom vlasti, kojima onda očigledno „misija“ nije zaštita građana, već isključivo zaštita  „lika i dela“ novoizabranog predsednika.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*