Home » OBAVEŠTENJA » Najavljen protest zaposlenih Aerodroma Nikola Tesla

Najavljen protest zaposlenih Aerodroma Nikola Tesla

Beograd, 13.03.2019. – Četiri sindikata Aerodroma „Nikola Tesla“, najavili su za sutra veliki protest zaposlenih sa početkom u 15 časova. Kako su istakli na današnjoj konferenciji za štampu u Medija centru, protest će biti organizovan van aerodromske zgrade, ispred objekta gde imaju svoje sindikalne kancelarije i nije uperen protiv koncesionara Vansija.

Protest je zakazan jer su nezadovoljni malim visinama dobiti namenjenoj zaposlenima za 2018. godinu, odnosno načinom kako je Vlada Srbije izvršila preraspodelu dobiti, za šta su prema sindikatima najzasluženiji upravo zaposleni.

Na konferenciji za štampu govorili su čelnici sindikata “Sloga”, „Zajedno“, “Nezavisni sindikat” i “ASNS”. Oni su novinarima nakon konferencije podelili i dopise koje su predhodno uputili premijerki, Vladi Srbije, predsedniku države i svim relevantnim činiocima u zemlji.

Podsećamo, predsednica Vlade Ana Brnabić ubrzo je nakon upućenog protestnog dopisa izjavila da zahtevi sindikata Aerodroma Nikola Tesla nemaju uporišta u stvarnosti. Ona je istakla da aerodrom nije privatizovan, i da na dobit mogu da računaju samo akcionari.

Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*