Home » OBAVEŠTENJA » Nadamo se da će novi Zakon o policiji opravdati očekivanja

Nadamo se da će novi Zakon o policiji opravdati očekivanja

Beograd, 24. jul 2015. – Sindikat policije „Sloga“ pozdravlja i podržava donošenje novog Zakona o policiji kojim će se, kako je najavio ministar policije oštrije sankcionisati korupcija u MUP i time omogućiti viši nivo kontrole i stepen uvida u podatke o imovinskom stanju zaposlenih, posebno rukovodećeg kadra u svrhu borbe protiv korupcije.

CaptureDugi niz godina unazad niko od ministara ili političara u Srbiji nije imao snage i hrabrosti da pokrene ozbiljno pitanje imovinskih karti rukovodilaca u našem Ministarstvu, odnosno da sa korupcijom počne od „glave“, te ovaj potez ministra dr Nebojše Stefanovića ocenjujemo politički veoma hrabrim, vrednim pažnje i za svaku pohvalu.

Za nas kao sindikat je najvažnije da Zakon o policiji štiti dostojanstvo zaposlenih u MUP, da omogućava sindikalni i svaki drugi profesionalni rad u skladu sa zakonom, ali i da Sektor unutrašnje kontrole radi profesionalno svoj posao, u skladu sa svojim ovlašćenjima i bez pritiska bilo kog faktora sa strane.

Iskreno se nadamo da će donošenje novog Zakona o policiji opravdati očekivanja, kako javnosti tako i policajaca, a sama odlučnost beskompromisne borbe protiv korupcije u policiji doprineti povećanju svesti o većem stepenu profesionalizma kod zaposlenih, čime će se nesumnjivo ostvariti i veće poverenje građana u našu instituciju.

Sindikat policije „Sloga“

Srećko Petrović

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content