Home » OBAVEŠTENJA » Na međunarodni dan ljudskih prava tražimo slobodu za Aleksandra Obradovića

Na međunarodni dan ljudskih prava tražimo slobodu za Aleksandra Obradovića

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ povodom 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava zahtevaju od Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac da odmah ukine pritvor Aleksandru Obradoviću, radniku i uzbunjivaču iz Krušika.

Tražimo da Aleksandar Obradović na ovaj dan, koji je i simboličan, odmah bude pušten iz kućnog pritvora, jer neosnovano boravi u njemu, samo zato što je hteo da upozori javnost na visoku korupciju u preduzeću gde je zaposlen.

Sa žaljenjem i dubokom gorčinom dodajemo i da su ljudska prava u Srbiji na samom izdisaju i u samrtnom ropcu, što se vidi iz stanja u kojem se kao država i društvo danas nalazimo. Državne institucije koje bi trebalo da štite građane su gotovo sve privatizovane, a oni koji bi trebalo da kao pojedinci i ličnosti promovišu ljudska prava su gotovo nevidljivi.

Ujedno i upozoravamo da se građani Srbije uz pomoć pritiska, ucena i egzistencionalnih pretnji sve više guraju u podaništvo političkoj eliti na vlasti, uz masovnu upotrebu medijske propagande koja je zamenila zdrav razum i objektivno informisanje.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*