Home » OBAVEŠTENJA » Rad zdravstvenih ustanova na skeneru sindikata „Sloga“
Rad zdravstvenih ustanova na skeneru sindikata „Sloga“

Rad zdravstvenih ustanova na skeneru sindikata „Sloga“

Informativno poslovni centar je i ove godine organizovao višednevno savetovanje, u periodu od 04. do 07. decembra, na temu „NOVINE I AKTUELNOSTI U FINASIJSKOM POSLOVANJU. Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite i ovog puta nije propustio priliku da se na vreme upozna sa svim novinama u poslovanju.

Saradnja Informativno poslovnog centra i Udruženih sindikata Srbije „SLOGA“ – sindikata zdravstva i socijalne zaštite se pokazala kao jako uspešna. Zahvaljujući toj saradnji Udruženim sindikatima Srbije „SLOGA“ – sindikatu zdravstva i socijalne zaštite u svakom trenutku je dostupno sve što je potrebno za uspešan rad jednog sindikata, istakao je Predrag Đurić, predsednik sindikata.

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite čvrsto je rešen, a što smo izdigli na jedan viši nivo, da u skladu sa našim nadležnostima koje su nam date Zakonima i Posebnim kolektivnim ugovorom, vršimo izvestnu kontrolu rada zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite. U prethodnom periodu smo to učinili u nekoliko zdravstvenih ustanova, gde su nam naši članovi ukazali da je to neophodno. Kako smo zaključili da je to poželjno  raditi, angažovali smo stručna lica da nam u tome pomognu. Naša želja je da u narednom periodu naši članovi koji su jako stručni u svojim oblastima, dobiju priliku da u kontinuitetu pohađaju ovakva savetovanja, kako bi naš sindikat sa svojim resursima, bez angažovanja drugih lica, vršio već pomenutu kontrolu, a sve sa ciljem da zaposleni u ustanovama mogu da ostvare sva svoja prava koja im pripadaju, naglasio je Đurić.

Đurić je dodao i to da teme poput radnog zakonodavstva, planiranje i finansiranje budžetskih korisnika, izmene u poreskom zakonodavstvu, pravno poslovanje budžetskih korisnika, novine u regulativi sastavljanja finansijskih izveštaja za 2019. godinu, kao i izmene zakona o zaštiti podataka o ličnosti predstavljaju osnove onoga što Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite upravo rade. Kako je ovo savetovanje obuhvatalo sve pomenuto, naš sindikat je sa zadovoljstvom prihvatio poziv organizatora, zaključio je Đurić.

Na samom kraju je naglasio, da bi i ostali sindikati morali više pažnje da posvete finsijskom segmentu poslovanja ustanova u kojima rade naši zaposleni, jer nam  iskustvo govori da je to neophodno kako bi se prava po PKU poštovala u potpunosti.

Više o radu Sindikata zdravstva i socijalne zaštite  „SLOGA“ na: http://www.sloga-zdravstvo.org.rs/

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top