Home » OBAVEŠTENJA » Krivična prijava protiv odgovornih u Transcom Worldwide
Krivična prijava protiv odgovornih u Transcom Worldwide

Krivična prijava protiv odgovornih u Transcom Worldwide

Pravni zastupnik Udruženih sindikata Srbije “Sloga“, Vladimir Todorić, podneo je u ime Sindikalne organizacije „Sindikat Sloga Transcom Worldwide doo” krivičnu prijavu protiv dvoje odgovornih službenih lica zaposlenih u privrednom drušvu „Transcom Worldwide doo“ , za krivično delo  Sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja.

Prijava je podneta  zbog  pretnji zaposlenima da će dobiti otkaz ukoliko se učlane u sindikalnu organizaciju Sloge u toj kompaniji.

Naime, Veljko Petrović, Team Leader i Aleksandar Vidić, Business Manager  u toj kompaniji su više puta pred članovima sindikata i zaposlenima naglašavali da sindikat “Sloga” u  njihovom preduzeću nije reprezentativan, a kada bi se pokrenula tema vezano za kršenje radnih zaposlenih iznosili bi svoje tvrđenje da samo sindikat koji je reprezentativan ostvaruje prava koja su regulisana Zakonom o radu,  što je netačno.

Sloga je ranije upozorila da ogranak švedske multinacionalne kompanije „Transcom Worldwide“ koja posluje u Srbiji vrši najgoru torturu i odmazdu prema članovima sindikata „Sloga“, jer su više puta upozoravali menadžment da se prava zaposlenih drastično krše.

Poslovodstvo je umesto dijalogom odgovorilo odmazdom i u poslednjih mesec dana praktično ugasilo sindikat. Predsedniku sindikata su doneli rešenje o otkazu, dva člana odbora sindikata su otpustili na potpuno nezakonit način, a četvoro proglasili tehnološkim viškom.

O odmazdi i gašenju sindikata kroz otpuštanja  je obaveštena i Inspekcija rada, koja po običaju i ovoga puta nije reagovala zbog politike aktuelnog državnog vrha da se stranim firmama u Srbiji koje upošljavaju radnu snagu ide maksimalno u susret na štetu građana, odnosno radnika Srbije.

Informativna služba

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top