Home » OBAVEŠTENJA » Zašto nadležni organi države Srbije žmure na otimanje Niš ekspresa?

Zašto nadležni organi države Srbije žmure na otimanje Niš ekspresa?

Posle samo dva meseca nakon kupovine Niš ekspresa od firme Miroslava Miškovića, višedecenijski direktor Niš ekspresa, Zoran Jovanović preko firme Gojko Bokić d.o.o, koja je registrovana kao društvo za izradu predmeta od plastičnih masa, počinje da od malih akcionara Niš ekspresa – bivših radnika, otima njihove akcije, korišćenjem prava PRINUDNOG otkupa akcija!

Dejan Ilić, poverenik Sloge za Niš

Do pre tri godine firma, koja je u vlasništvu direktora koja tokom poslednje dve godine posluje sa gubitkom, odjednom ima novac i  hoće da postane stopostotni vlasnik Niš ekspresa. Šta rade državni organi, zašto ćute i ne rade svoj posao? Ko u stvari stoji iza ovakvih transakcija, koji su pravi razlozi otimanja manjinskog paketa akcija od bivših radnika Niš ekspresa?

Ovih dana na adrese sadašnjih i bivših radnika Nišekspresa stižu pisma u kojima se obaveštavaju da se njihove akcije preuzimaju i da će dobiti naknadu, ne pitajući nikoga da li uopšte želi da proda svoje akcije?!

Ovo je klasičan primer otimanja privatnog vlasništva, jer su akcije vlasništvo akcionara a ne  firmi za proizvodnju predmeta od plastike! Da li to znači da sutra mogu da PRINUDNO preuzmu ljudima stanove, kuće, da uskrate osnovne uslove za život, zato što neko želi da bude 100% vlasnik recimo zgrade ili nekog imanja?

Niš ekspres nije niti može da bude vlasništvo samo direktora! U Niš ekspres su godinama svojim radom ulagali i bivši i sadašnji radnici i niko, pa ni vlasnik firme za proizvodnju predmeta od plastike, ne može niti sme da bude jedini vlasnik, niko ne sme da PRINUDNO preuzima ono u šta su ljudi ulagali godinama i da ih ostavlja bez ičega!

Bivši i sadašnji radnici i njihove porodice imaju pravo na svoj deo Niš ekspresa. Neki su za to svoje pravo nažalost, platili i životom, a sada im se PRINUDNO oduzima pravo!

Sindikat SLOGA poziva nadležne državne organe da ispitaju poslovanje firme koja PRINUDNO preuzima akcije Nišekspresa, firme koja godinama iskazuje gubitak a sada naprasno ima para da PRINUDNO preuzme akcije od onih koji su stvarali Nišekspres.

Prava radnika su u prethodnih sedam godina najugroženija u istoriji Srbije i ovo mora da se hitno zaustavi!

Ne dirajte u prava onih koji rade i od čijeg znoja se bogate bahati vlasnici!

Dejan Ilić, poverenik Sloge za Niš

 

 

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*