Home » OBAVEŠTENJA » Ispitati kako je privatizovan Niš ekspres

Ispitati kako je privatizovan Niš ekspres

Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” u Nišu zahteva od nadležnih državnih organa, tužilaštva i policije da odmah ispitaju poslovanje firme “Gojko Bokić d.o.o,” koja je preko brokerske kuće iz Beograda ucenila manjinske akcionare da prinudnim otkupom prodaju preostalih 10 odsto akcija kako bi postala stoprocentni vlasnik Niš ekspresa.

Smatramo da nema nikakve poslovne logike da jedno preduzeće koje je registrovano kao društvo za izradu predmeta od plastičnih masa i koje je u svojoj branši poslovalo sa gubicima poslednjih nekoliko godina, odjednom postane vlasnik jednog od najvećih preduzeća u Srbiji za prevoz putnika na domaćim i međunarodnim linijama.

Posebno je zanimljivo da je vlasnik firme “Gojko Bokić d.o.o” – Zoran Jovanović, čovek koji je ujedno i višedecenijski direktor Niš ekspresa. Ovo je vrhunski školski primer sukoba interesa!

Pitamo, koja je to logika i ko stoji iza ovakvih transakcija, jer se stiče utisak da vlast štiti i podstiče  čerupanje preostale imovine radnika Niš ekspresa, ali i svih građana koji su korišćenjem usluga ovog prevoznika izgradili to preduzeće.

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga” ovo je nedvosmislena pljačka državne imovine pomoću prisile i loših zakona, koji omogućavaju otimanje preostalog državnog kapitala i njegov prenos u privatno vlasništvo i džepove tajkuna.

 U Beogradu, 06.12.2019. godine

 

Regionalno povereništvo Sloge za Niš

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content