Home » KAMPANJE » Mi ne živimo, mi preživljavamo jer smo u dužničkom ropstvu
Mi ne živimo, mi preživljavamo jer smo u dužničkom ropstvu

Mi ne živimo, mi preživljavamo jer smo u dužničkom ropstvu

Niš, 7. jul 2016. – Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Niš i Centar „Mobing Niš“, danas su u Nišu održali sastanak sa predstavnicima Udruženja „Efektiva“ i predstavnicima Udruženja iz Republičke Unije Potrošača. Pokrenuta peticija!

1

Tema sastanka je ignorisanje problema građana Niša koji imaju kredite u švajcarskim francima, a čiji se dug zbog kursa švajcarca konstantno uvećava, posebno nakon Bregzita i odluke Velike Britanije da napusti Evropsku uniju.

Inicijator sastanka je Regionalni centar „Mobing Niš“, kancelarija za zaštitu ljudskih prava, prava radnika i borbu protiv korupcije, koju zastupa Aleksandra Barton iz USS „Sloga“.

2

Veliki odziv građana i udruženja

Na sastanku je ocenjeno da se građani Republike Srbije, korisnici kredita u švajcarskim francima i članovi njihovih porodica, osećaju dužnički robovi stranaca i da su im životi u rukama kamataša i zelenaša koji na njihovoj muci stiču bogatstvo, a sve uz odobravanje državnih institucija koje ne reaguju na njihovu agoniju.

–  Smatramo da su nam ugrožena osnovna životna prava, pravo na život, budući da više ne živimo, već preživljavamo od danas do sutra, istakla je Aleksandra Barton.

Bratislav Bata Ilić, poverenik Sloge za Niš, kaže da je prosto nedopustivo da država ignoriše probleme zaduženih u švajcarcima i ponaša se kao da oni nisu njeni građani.

–  Svima je jasno da je na sceni pravo bankarsko zelenašenje. Prebacivati krivicu na individualni problem onog koji se zadužio je sramotno i bedno. Čemu onda služi država?

Učesnici sastanka su doneli i odluku o pokretanju i potpisivanju peticije koju možete videti i potpisati na sledećem linku: http://www.peticije24.com/mi_ne_ivimo__mi_preivljavamo_jer_smo_u_dunikom_ropstvu

Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Niš i Centar „Mobing Niš“, pozivaju sve korisnike zadužene u kreditima, da prihvate i podrže predlog.

Kancelarija povereništva Sindikata Sloga i Regionalnog centra Mobing – Niš  se nalazi u  TC Kalča, 1. sprat, lamela D, lok. 122.

 

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top