Home » SLOGA VESTI » Mi ne živimo, mi preživljavamo jer smo u dužničkom ropstvu

Mi ne živimo, mi preživljavamo jer smo u dužničkom ropstvu

Niš, 7. jul 2016. – Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Niš i Centar „Mobing Niš“, danas su u Nišu održali sastanak sa predstavnicima Udruženja „Efektiva“ i predstavnicima Udruženja iz Republičke Unije Potrošača. Pokrenuta peticija!

1

Tema sastanka je ignorisanje problema građana Niša koji imaju kredite u švajcarskim francima, a čiji se dug zbog kursa švajcarca konstantno uvećava, posebno nakon Bregzita i odluke Velike Britanije da napusti Evropsku uniju.

Inicijator sastanka je Regionalni centar „Mobing Niš“, kancelarija za zaštitu ljudskih prava, prava radnika i borbu protiv korupcije, koju zastupa Aleksandra Barton iz USS „Sloga“.

2

Veliki odziv građana i udruženja

Na sastanku je ocenjeno da se građani Republike Srbije, korisnici kredita u švajcarskim francima i članovi njihovih porodica, osećaju dužnički robovi stranaca i da su im životi u rukama kamataša i zelenaša koji na njihovoj muci stiču bogatstvo, a sve uz odobravanje državnih institucija koje ne reaguju na njihovu agoniju.

–  Smatramo da su nam ugrožena osnovna životna prava, pravo na život, budući da više ne živimo, već preživljavamo od danas do sutra, istakla je Aleksandra Barton.

Bratislav Bata Ilić, poverenik Sloge za Niš, kaže da je prosto nedopustivo da država ignoriše probleme zaduženih u švajcarcima i ponaša se kao da oni nisu njeni građani.

–  Svima je jasno da je na sceni pravo bankarsko zelenašenje. Prebacivati krivicu na individualni problem onog koji se zadužio je sramotno i bedno. Čemu onda služi država?

Učesnici sastanka su doneli i odluku o pokretanju i potpisivanju peticije koju možete videti i potpisati na sledećem linku: http://www.peticije24.com/mi_ne_ivimo__mi_preivljavamo_jer_smo_u_dunikom_ropstvu

Regionalno povereništvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga“ Niš i Centar „Mobing Niš“, pozivaju sve korisnike zadužene u kreditima, da prihvate i podrže predlog.

Kancelarija povereništva Sindikata Sloga i Regionalnog centra Mobing – Niš  se nalazi u  TC Kalča, 1. sprat, lamela D, lok. 122.

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*