Home » OBAVEŠTENJA » Medicinska sestra ubijena na svom radnom mestu. Tražimo HITNO zaštitu za sve medicinske radnike

Medicinska sestra ubijena na svom radnom mestu. Tražimo HITNO zaštitu za sve medicinske radnike

Stravična tragedija danas se dogodila u našoj ustanovi. Medicinska sestra Ljubinka Popović ubijena je na svom radnom mestu. V.V. koji je sestru ubo nožem, prema nezvaničnim inforamcijama, od ranije je poznat policiji, psihijatrijski je bolesnik, a u saobraćajnoj nesreći usmrtio je dete, posle čega je odležao zatvorsku kaznu. Policija je uradila uviđaj i čekamo zvanične inforamcije. Uz veliku tugu i saučešće porodici preminule Dom zdravlja HITNO TRAŽI ZAŠTITU ZA MEDICINSKE RADNIKE:

Saopštenje Doma zdravlja povodom tragedije koja se dogodila:

2– Ubistvo koje se danas dogodilo je strašna tragedija za našu ustanovu, ali i za celu profesiju. Poražavajuća je činjenica da nijedan od apela zdravstvenih radnika o ugroženosti profesije i pretnjama koje trpe u svakodnevnom radu nije naišao na pravi odgovor države i zakonodavstva. Da li je potrebno da se dogodi ovakva tragedija da bi neko počeo da razmišlja o statusu službenog lica za medicinske.radnike? Dom zdravlja Šabac i porodica preminule pretrpeli su nenadoknadiv gubitak. Za to ne postoji satisfakcija. Ovo je otvoreno pitanje za celo društvo i od odgovora na ovo pitanje zavisiće i ubuduće sudbina lekara i sestara. Sada ZAHTEVAMO od svih nadležnih da zdravstveni radnici, koji često ulažu nadljudske napore u obavljanju svog posla, BUDU ZAŠTIĆENI i dobiju status službenog lica. To je jedini način da i mi u zdravstvu ostvarimo osnovno pravo garantovano Ustavom – DA SLOBODNO RADIMO SVOJ POSAO!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content