Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Tražimo maksimalnu zaštitu zdravstvenih radnika i veća ulaganja države u kompletan zdravstveni sistem Srbije
Sloga: Tražimo maksimalnu zaštitu zdravstvenih radnika i veća ulaganja države u kompletan zdravstveni sistem Srbije

Sloga: Tražimo maksimalnu zaštitu zdravstvenih radnika i veća ulaganja države u kompletan zdravstveni sistem Srbije

Beograd, 13. januar 2015. – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ najoštrije osuđuje jučerašnje brutalno ubistvo koleginice u Šapcu, podržava sve napore ka rešavanju problema dodatne zaštite medicinskih radnika na svojim radnim mestima i zahteva veća ulaganja države u zdravstveni sistem Srbije.

0Podržavamo inicijativu za izmenu zakona da se svaki napad na medicinskog radnika u okviru zdravstvene ustanove tretira kao jedno od najtežih krivičnih dela i uz najstrože sankcije, ali smo istovremeno dužni i da upozorimo da to neće u potpunosti  rešiti problem koji je mnogo dublje prirode i koji leži u kompletnom poboljšanju zdravstvenog sistema Srbije.

Status službenog lica u zdravstvu može samo delom uticati na kaznenu politiku prema onima koji učine napad na zdravstvenog radnika, ali ne i one koji će to učiniti u afektu i na način kao što je to  juče učinjeno u Šapcu.

Za nas je veći problem u dugogodišnjem zanemarivanju vapaja zdravstvenih radnika da sve češće rade u nemogućim uslovima, sa malim brojem izvršilaca i pod sve većim pritiskom pacijenata, koji onda zbog loše usluge bivaju nervozni, uz burne reakcije i iskaljivanje besa prema osoblju koje im je nadohvat ruke i koje je ponajmanje krivo za stanje u kojem se danas nalazimo.

Država ne sme da štedi u zdravstveni sistem koji sada očigledno kleca pod teretom reformi baziranih na sveopštoj štednji,  i tako postaje bure baruta za iniciranje konflikata na relaciji zdravstveni radnici – pacijenti.

Strašno je da zdravstveni radnik koji svakodnevno pomaže ljudima dolazi na posao pod stresom i strahom da može zbog svog humanog posla da strada na radnom mestu.

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“

Predsednik
Predrag Đurić

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top