Home » OBAVEŠTENJA » Krivična prijava protiv direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu
Krivična prijava protiv direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu

Krivična prijava protiv direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac, 6. jun 2016. – Gradski odbor Udruženih sindikata Srbije Sloga Gornji Milanovac najoštrije osuđuje način i postupak kojim je sproveden proces racionalizacije nemedicinskog osoblja u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, ocenjujući ga kao bahat, nezakonit i nelegitiman, zbog čega će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornog lica, direktora dr. Mira Lazarevića.

Sindikat će svim svojim članovima koji su se našli na spisku viška zaposlenih obezbediti besplatnu advokatsku i pravnu pomoć u podnošenju pojedinačnih tužbi. Pored toga, pokrenućemo i sudski proces da se poništi celokupan postupak izvršene racionalizacije.

Lazarević je, na osnovu svedočenja i materijalnih dokaza koji su nam dostavili radnici milanovačke bolnice, prilikom sprovođenja procesa takozvane racionalizacije u bolnici (otpuštanja zaposlenih) zanemario Instrukcije koje su od strane Ministarstva zdravlja dostavljene svim direktorima zdravstvenih ustanova u Srbiji, i po svom ličnom nahođenju ceo postupak sveo na spisak od 30-tak imena onih koji njemu lično, iz nekih razloga, nisu odgovarali.

Prilikom ovog procesa zanemareni su kriterijumi kojima se utvrđuje višak zaposlenih, što je takođe sadržano u preporukama Vlade Srbije. Takođe, vršena je i diskriminacija zaposlenih na taj način što svima koji su se našli na spisku za otpuštanje nije ponuđeno izjašnjavanje o tome da li žele svojevoljno da napuste ustanovu.

Izabrana lica se ne mogu odnositi ni prema imovini ni prema zaposlenima u ustanovama kojima upravljaju kao da se radi o njihovoj ličnoj ili nasleđenoj imovini.

Ovo je još jedan primer na kojem će nadležni državni organi biti na ispitu, koliko smo zaista pravno uređena država.

Gradski odbor USS “Sloga” Gornji Milanovac

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top