Home » OBAVEŠTENJA » Čestitke povodom prijema u Svetsku federaciju sindikata

Čestitke povodom prijema u Svetsku federaciju sindikata

Beograd, 6. Jun 2016. – Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) čestitali su Udruženim sindikatima Srbije “Sloga” i predsedniku sindikata Željku Veselinoviću, prijem u Svetsku federaciju sindikata (WFTU).

Svetska federacija sindikata (WFTU) je najstarija svetska sindikalna organizacija i ujedno najprogresivnija, klasno svesna sindikalna centrala, a USS “Sloga” je jedan od najborbenijih sindikata u Srbiji, iskrene levičarske orijentacije koji je predvodio mnoge borbe za egzistenciju protiv kršenja radničkih prava i sloboda.

U tim borbama USS “Sloga” je iskazala visok stepen klasne svesti i odlučno protivljenje nametima koje buržoaske vlasti i krupni kapital nameću ljudima koji žive od svog rada.

Upravo zato i ne čudi da je došlo do saradnje između WFTU sa jedne i USS “Sloga” sa druge strane jer je reč o sindikalnim organizacijama koje dele potpuno identične ciljeve kad je reč o zaštiti radničkih prava.

“NKPJ i SKOJ koriste ovu priliku da Vam uz čestitke poruče da ćete u našoj Partiji i omladinskom Savezu i dalje imati nepokolebljivog partnera i prijatelja u borbi protiv antinarodnih mera Vlade Srbije i stranog i domaćeg kapitala čije interese zastupa”, ističe se u dopisu upućenom Slogi, a koju su potpisali visoki čelnici navedenih organizacija.

Više i na linku NKPJ /link/

 

Informativna služba

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

Capture

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*