Home » OBAVEŠTENJA » Čestitke povodom prijema u Svetsku federaciju sindikata
Čestitke povodom prijema u Svetsku federaciju sindikata

Čestitke povodom prijema u Svetsku federaciju sindikata

Beograd, 6. Jun 2016. – Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) čestitali su Udruženim sindikatima Srbije “Sloga” i predsedniku sindikata Željku Veselinoviću, prijem u Svetsku federaciju sindikata (WFTU).

Svetska federacija sindikata (WFTU) je najstarija svetska sindikalna organizacija i ujedno najprogresivnija, klasno svesna sindikalna centrala, a USS “Sloga” je jedan od najborbenijih sindikata u Srbiji, iskrene levičarske orijentacije koji je predvodio mnoge borbe za egzistenciju protiv kršenja radničkih prava i sloboda.

U tim borbama USS “Sloga” je iskazala visok stepen klasne svesti i odlučno protivljenje nametima koje buržoaske vlasti i krupni kapital nameću ljudima koji žive od svog rada.

Upravo zato i ne čudi da je došlo do saradnje između WFTU sa jedne i USS “Sloga” sa druge strane jer je reč o sindikalnim organizacijama koje dele potpuno identične ciljeve kad je reč o zaštiti radničkih prava.

“NKPJ i SKOJ koriste ovu priliku da Vam uz čestitke poruče da ćete u našoj Partiji i omladinskom Savezu i dalje imati nepokolebljivog partnera i prijatelja u borbi protiv antinarodnih mera Vlade Srbije i stranog i domaćeg kapitala čije interese zastupa”, ističe se u dopisu upućenom Slogi, a koju su potpisali visoki čelnici navedenih organizacija.

Više i na linku NKPJ /link/

 

Informativna služba

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

Capture

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top