Home » OBAVEŠTENJA » Ima izuzetaka, ali većina reprezentativnih sindikata brani interese poslovodstva
Ima izuzetaka, ali većina reprezentativnih sindikata brani interese poslovodstva

Ima izuzetaka, ali većina reprezentativnih sindikata brani interese poslovodstva

Beograd, 7. jun 2016. – Saša Stanojević, predsednik Sindikata “Sloga“ železnice Srbije ističe za današnji dnevni list „Danas“ da većina reprezentativnih sindikata u Železnicama Srbije ne zastupa interese zaposlenih već ide „uz dlaku“ poslovodstvu preduzeća.

Poslovodstvo Železnica Srbije na razne načine pokušava da uz sebe veže reprezentativne sindikate kako bi se što lakše, bez štrajkova, sproveo najavljeni proces otpuštanja 2.700 zaposlenih uz mizerne otpremnine.

-Kako je koja politička struktura dolazila na vlast, na železnici bi zapošljavala svoje partijske kadrove.

Iako nijedna vlada nije sporila da na Železnicama ima viška zaposlenih, svaka je dovodila na stotine ljudi, pri čemu se ti partijski kadrovi nisu zapošljavali u izvršnim službama odgovornim za funkcionisanje saobraćaja, već su svi dolazili na rad u administraciju.

O tome su predstavnici reprezentativnih sindikata ćutali, nikada se suprotstavili tom zapošljavanju koje je faktički stvorilo višak u preduzeću, želeli su da udovolje rukovodstvu i vladajućoj političkoj strukturi.

To su činili, a to rade i sada, da bi zaštitili svoje lične interese ne mareći za interese železničara – tvrdi Stanojević za „Danas“.

Opširnije u autorskom tekstu „Nije mi plaćeno da bih ćutao zbog otpuštanja“ – Gojka Vlaovića, novinara dnevnog lista „Danas“: klik na sliku

PTDC0032

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top