Home » OBAVEŠTENJA » Zahtev za poništenje postupka racionalizacije u OB G. Milanovac
Zahtev za poništenje postupka racionalizacije u OB G. Milanovac

Zahtev za poništenje postupka racionalizacije u OB G. Milanovac

Gornji Milanovac, 6. jun 2016. – Obaveštavamo javnost da ćemo Upravnom odboru i VD direktora Opšte bolnice Gornji Milanovac uputiti zvaničan zahtev za poništavanje celokupnog procesa racionalizacije u ustanovi, kao i da se spisak zaposlenih za čijim je radom, navodno, prestala potreba, proglasi ništavnim.

Tražimo sprovođenje celog postupka od samog početka onako kako to propisuju zakon i instrukcije ministarstva zdravlja.

Istovremeno, ovom prilikom želimo da VD direktora bolnice, Dr. Miru Lazareviću, uputimo javno i sledeća pitanja:

– iz kojih razloga je ceo postupak u ustanovi sprovodio gotovo tajno? Zašto o potrebi sprovođenja odluke Vlade, kriterijumima za odrđivanje viška zaposlenih, kao i utvrđenom spisku viška zaposlenih nismo obavešteni javno?

– kako se očigledno prilikom utvrđivanja onih za čijim radom prestaje potreba nije pridržavao kriterijuma koji su mu dostavnjeni iz Ministrastva zdravlja, neka javno obrazloži kojim se kriterijumima rukovodio? Stranačkom pripadnošću, fizičkim izgledom, stepenu poltronstva ili… Čime?

– u kom svojstvu se oseća nadležnim i legitimnim za potpisivanje rešenja o otkazu zaposlenih, kad mu je po našim saznanjima istekao i drugi (zakonom krajnji mogući) mandat  vršioca dužnosti direktora?

– zašto je ANKETA, koju Instrukcija Ministarstva zdravlja predviđa kao obaveznu, sprovedena tajno i selektivno? Zašto je, i po kojim kriterijumima, nekim zaposlenima ponuđeno da se opredele da li žele dobrovoljno da se prijave za prestanak radnog odnosa, a drugima nije? Zašto je ovim vršio diskriminaciju među zaposlenima?

– u kom svojstvu se u ustanovi pojavljuju lica koja se obučavaju za rad na poslovima sa kojih otpuštate zaposlene koji na njima rade godinama, uz obrazloženje da je za tim poslovima prestala potreba?

Na kraju, upoznajemo javnost, a javno i gospodina Lazarevića, da će na ova, ali i niz drugih pitanja uskoro odgovarati pred nadležnim organima i na sudu, jer imamo informacije, svedoke i dokaze i za niz  drugih radnji koje je po našim saznanjima radio suprotno zakonu.

 

 

SINDIKAT SLOGA

OPŠTA BOLNICA

G. MILANOVAC

Gordana Karaulić

predsednik

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top