Home » SINDIKAT » Kragujevac: Zaposleno 200 medicinara koji su volontirali u kovid centrima

Kragujevac: Zaposleno 200 medicinara koji su volontirali u kovid centrima

Klinički centar u Kragujevcu, nakon angažovanja Sindikata “Sloga” i lista Danas, zaposlio za stalno veći broj zdravstvenih radnika

U Kliničkom centru u Kragujevcu kako ekskluzivno saznaje naš list, u radni odnos na neodređeno vreme zaposleno oko 200 medicinskih radnika (stotinu lekara i još toliko medicinskih sestara i tehničara), koji su, u vreme vanrednog stanja, uzrokovanog epidemijom COVID 19, volontrirali u corona centrima.

Prijemu ove grupe zdravstvenih radnika u stalni radni odnos u kragujevačkom KC, prethodilo je, podsetimo, pisanje našeg lista o tome da su se Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“, u poslednjoj dekadi prošlog meseca obratili lekari, medicinske sestre i tehničari, koji su bili angažovani kao volonteri, sa tvrdnjom da direktor Kliničkog centra u Kragujevcu dr Predrag Sazdanović ne postupa po naredbi Ministarstva zdravlja kojom je zdravstvenim ustanovama u Srbiji naloženo da za stalno zaposle sve one zdravstvene radnike koji su u vreme epidemije COVID 19 volontrirali u corona centrima.

Nakon što je utvrđeno da Klinički centar u Kragujevcu, na čelu sa dr Predragom Sazdanovićem, zaista ne postupa po naredbi Ministarstva zdravlja, Sindikat Sloga” je o tome, posredstvom Danasa, obavestio nadležne i najširu domaću javnost.

-Posle našeg saopštenja za javnost reagovalo je Ministarstvo zdravlja i naložilo direktoru KC Kragujevac da primi u radni odnos potrebne zdravstvene radnike koji su volontirali u korona centrima, kao i druge neophodne volontere za kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite.

Do sada je primljeno oko 200 zdravstvenih radnika na neodređeno vreme. Kolege su prezadovoljne našim angažovanjem u zaštiti njihovih prava i svakodnevno dobijemo poruke zahvalnosti, rekao je danas našem listu predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” Predrag Đurić.

Dodao je da se ta sindikalna asocijacija zahvaljuje listu Danas, “čije je pisanje o ovom problemu alarmiralo Ministarstvo zdravlja i javnost , što je svakako doprinelo da 200 zdravstvenih radnika dobije stalni posao”. Tih 200 medicinara će, prema rečima Đurića, da ostane u Kragujevcu i Srbiji, i neće , kako veruje, “trbuhom za kruhom” da ode u Nemačku ili neku drugu zapadnu državu.

 

Izvor: danas.rs ( link)

Autor: Z.Radovanović

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*