Home » OBAVEŠTENJA » Šta još treba da se desi u Juri da bi država reagovala
Šta još treba da se desi u Juri da bi država reagovala

Šta još treba da se desi u Juri da bi država reagovala

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” još jednom pozivaju predstavnike države da odmah intervenišu i spreče bahatost menadžmenta Jure prema radnicima zaposlenim u niškom pogonu, koji u pogonima u Nišu dele upozorenja pred otkaz svim radnicima koji su se početkom aprila tokom pandemije pobunili, razgovarali sa predstavnicima lokalne vlasti, lokalnog kriznog štaba ili predstavnicima sindikata.

Menadžment to opet radi bahato, uz bezobrazno obrazloženje da su radnici tokom trajanja pandemije “odbili da nose zaštitnu masku koja je propisana od strane poslodavcakao kao obavezno zaštitno sredstvo, čime su ugrozili sebe i ostale radnike izložili potencijalnoj opasnosti od širenja virusa”.

Istina je da menadžent Jure otpusta sve one koji su se na bilo koji način suprotstavili i učestvovali u protestu protiv nebezbednog rada tokom pandemije, a do sada u poslednjih nekoliko dana za oko 100 radnika nije prudužen ugovor o radu, iako je on važio do 1 juna.

Pitamo vrh države i one koji je predstavljaju, šta još treba da se desi da bi neko uopšte reagovao i zaštitio te najsiromašnije radnike, koji su za sve vreme vanrednog stanja ucenjivani i zastrašivani do te mere, da im je nuđen čak i novčani “bonus” od nekoliko stotina dinara ukoliko budu dolazili na posao, što je bilo ponižavajuće, nehumano i suprotno preporukama o suzbijanju epidemije.

Uostalom, pogledajte kako izgleda Rešenje o upozorenju pred otkaz ugovora o radu…

 

Povereništvo NIš

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top