Home » OBAVEŠTENJA » Demanti povodom teksta “Zbog pandemije postale žrtve najbrutalnije radne eksploatacije”

Demanti povodom teksta “Zbog pandemije postale žrtve najbrutalnije radne eksploatacije”

Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”, predsedniku Željku Veselinoviću stigao je telefonski poziv, a onda i demanti povodom teksta sa našeg sajta “Zbog pandemije postale žrtve najbrutalnije radne eksploatacije” gde je objavljena informacija da su se našem sindikatu javile srpske radnice iz slovačkog grada Nitra, tvrdeći da se drugi mesec zaredom ucenjuju od agencije Motiv, koja ih je nakon proglašenja pandemije i nemogućnosti da se vrate u Srbiju, uposlila da rade za 40 euro centi po radnom času, noću, na poslovima pakovanja šrafovske robe za firmu WURT , i da se ucenjuju egzistencijom preživljavanja i pretnjom izbacivanja iz smeštaja u kome su bile od septembra 2019. godine do raskida ugovora. Tom prilikom ostavljeni su podaci i telefonski broj sindikatu za kontakt osobe koja je ovo tvrdila. 

Demanti koji je dostavila agencija Motiv, u potpisu gospodin Michal Bartoo, objavljujemo u celosti, u duhu izvinjenja, međusobnog uvažavanja i prava na tačnost informacija, kao i prava na demanti, u skladu sa odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima, čiji sadržaj prenosimo u celini, na srpskom prevodu, i na izvorno napisanom engleskom jeziku.

Dragi Željko,

dolenavedeni podaci nisu tačni, neto plata poslodavaca (zaposlenih?) je od 4,5 do 5,5 eura po satu, plus troškovi smeštaja i putnih troškova. Sve  plaćamo preko bankovnih računa, uključujući i sva osiguranja.

Mi nismo agencija, mi smo proizvodna kompanija.

Odlučno (odgovorno?) izjavljujemo da su ove informacije tačne. Imamo više od 200 radnika.

Mi volimo srpski narod, a u našoj firmi imamo više od 100 Srba, zadovoljnih članova naše Motive porodice. Ukoliko je potrebno, to možemo i dokazati. Takođe, možete razgovarati sa našim radnicima da se uverite u to. Komentari naših radnika pristižu ceo dan.

Prihvatamo (zahtevamo?) izvinjenje u medijima i poštovanje prema našoj kompaniji koja je osnovana 2006. Nadamo se da će nakon vašeg izvinjenja u medijima imidž (kompanije) Motive izgledati isto kao i pre ovog napada.

S pozdravom / Mit freundlichen Grüßen/ Best Regards

Michal Barto

 

 

Dear Zelko,

The information below is not true, employers salary is from 4,5-5.5 euro per our netto plus accommodation and traveling costs. Everything is paid true bank accounts and we all insurances are paid.

We are not agency , we are production company.

We strongly declare that this information is true. We have more than 200 workers.

We love Serbian people we have more than 100 of them and they are our satisfied motive family. We can prove it if necessary. And you can talk to our workers to prove the true. Comments from our workers are coming all day long.

We accept apologation in media and respect to our company who was establishing at 2006. I hope the Picture of Motive will be after your media apologation the same as before this attack.

MB

S pozdravom / Mit freundlichen Grüßen/ Best Regards

Michal Barto

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*