Home » OBAVEŠTENJA » Kolektivni u „Kuper tajeru“ za svaku pohvalu

Kolektivni u „Kuper tajeru“ za svaku pohvalu

Kruševac, 9. maj 2015. – Slogin sindikat u „Kuper tajeru“, koji je većinski i reprezentativan, nakon višemesečnog usaglašavanja potpisao je ove nedelje kolektivni ugovor, javio nam je predsednik sindikata Saša Perović.

sp

Saša Perović, foto FB

Perović je rekao da su veoma zadovoljni postignutim ugovorom jer je on izuzetno dobar u odnosu na druge i pokazuje šta danas znači dobar socijalni dijalog između sindikata i poslodavca.

Kada je u pitanju sam ugovor i šta su radnici njime dobili, predsednik Sloge u „Kuper tajeru“ je kazao da je dovoljno napomenuti nekoliko stvari koje bi formirale jasnu sliku o tome.

– U ugovoru je ostao smenski rad i minuli staž za sve godine rada, a ne samo kod poslednjeg poslodavca, godišnji odmor u maksimalnom trajanju do 30 dana, otpremnina za odlazak u penziju u visini tri prosečne republičke zarade

– Kada je biriga o samim radnicima, o njihovom zdravlju, poslodavac je sa sindikatom predvideo da ograničenja plaćenog odsustva za rehabilitaciju nema, već se ono radniku daje koliko mu je potrebno po mišljenju lekara, što je za svaku pohvalu.

– Takođe, za sve obolele radnike koji ne mogu da rade na težim radnim mestima sačuvali smo ih i otvorili im radna mesta higijeničara.

Dodajemo još i da se rad na državni praznik plaća 150 odsto, kao i da je zaposlenima ostavljena mogućnost da odrade dan koji će koristiti u toku meseca po potrebi kada im zatreba, i najbitnije da za sve mora da bude ukljucen sindikat.

Kruševačka fabrika „Kuper tajer“ je jedna od trinaest fabrika američke kompanije koja uspešno posluju širom sveta i bavi se proizvodnjom guma za industrijska i terenska vozila i automobile.

U Kruševcu je od januara 2012. godine kada je kupila Fabriku autoguma, bivšu „Trajal korporaciju“ i preuzela tadašnjih 450 radnika.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ im čestitaju na uspešnom pregovaranju i potpisivanju, posebno predsedniku našeg sindikata Saši Peroviću i članstvu na podršci bez kojeg sindikat ne bi bio većinski i kao takav mogao da potpiše kolektivni ugovor koji je vredan svake pohvale.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*