Home » OBAVEŠTENJA » Kolega Dumanović dobio spor protiv MUP na Upravnom sudu
Kolega Dumanović dobio spor protiv MUP na Upravnom sudu

Kolega Dumanović dobio spor protiv MUP na Upravnom sudu

Izvor: Sindikat policije Sloga, 12.07.2019.

Beograd, 12.07.2019. – Upravni sud u Beogradu doneo je presudu kojim je poništio rešenje Disciplinske komisije, Veća u Novom Sadu kojim je predsedavao Petar Jeličić i koji je našeg kolegu Milana Dumanovića proglasio krivim za navodnu tešku povredu službene dužnosti i izrekao mu najtežu kaznu – prestanak radnog odnosa.

Upravni sud u Beogradu doneo je presudu broj 24 U 11128/17 dana 07.06.2019.godine, gde uvažava tužbu Milana Dumanovića i poništava rešenje Disciplinske komisije MUP, Veća u Novom Sadu i predmet vraća nadležnom organu na ponovno odlučivanje.

Sindikat policije Sloga na čelu sa tadašnjim predsednikom sindikta Draganom Žebeljanom pružio je punu podršku kolegi Dumanoviću i pripremio tužbu koju je kolega potpisao i predao u Upravnom sudu 20.07.2017. godine. Kasnije, i pravni zastunik advokat Vladimir Todorić podneo je sličnu tužbu.

Odlučujući po tužbi, časne i profesionalne sudije Upravnog suda ocenile su da su svi navodi iz tužbe ovog sindikata i advokata Vladimira Todorića tačni i ispravni ali i da je Disciplinska komisija Veće u Novom Sadu, na čelu sa Petrom Jeličićem grubo prekršila zakon.

I to nije prvi put da predmetni gospodin na čelu Veća u Novom Sadu krši zakon a ljude ostavlja bez posla. Pitamo se kakva je nagrada za takvo ponašnje i neprofesionalan rad? Možda neko načelničko mesto?

Kako god, Petru Jeličiću možemo poželeti da nikada slične stvari ne iskusi to na svojoj koži. Pre svega želimo mu miran san. Jer čovek, ako je čovek, kada radi prljavo i nezakonito sigurno ne spava mirno. A i ako uspe da zaspi, pitanje je kakve snove sanja… Dali one kada ga proganja savest ili kako mašta o visokoj funkciji…

Oširnije na : Milan Dumanović dobio spor protiv MUP na Upravnom sudu

Slučaj Potočari

Gost emisije Milan Dumanović, sindikalni aktivista, policajac, uzbunjivač

Razgovor vodio Dragan Žebeljan

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top