Home » OBAVEŠTENJA » Kolega Dumanović dobio spor protiv MUP na Upravnom sudu

Kolega Dumanović dobio spor protiv MUP na Upravnom sudu

Izvor: Sindikat policije Sloga, 12.07.2019.

Beograd, 12.07.2019. – Upravni sud u Beogradu doneo je presudu kojim je poništio rešenje Disciplinske komisije, Veća u Novom Sadu kojim je predsedavao Petar Jeličić i koji je našeg kolegu Milana Dumanovića proglasio krivim za navodnu tešku povredu službene dužnosti i izrekao mu najtežu kaznu – prestanak radnog odnosa.

Upravni sud u Beogradu doneo je presudu broj 24 U 11128/17 dana 07.06.2019.godine, gde uvažava tužbu Milana Dumanovića i poništava rešenje Disciplinske komisije MUP, Veća u Novom Sadu i predmet vraća nadležnom organu na ponovno odlučivanje.

Sindikat policije Sloga na čelu sa tadašnjim predsednikom sindikta Draganom Žebeljanom pružio je punu podršku kolegi Dumanoviću i pripremio tužbu koju je kolega potpisao i predao u Upravnom sudu 20.07.2017. godine. Kasnije, i pravni zastunik advokat Vladimir Todorić podneo je sličnu tužbu.

Odlučujući po tužbi, časne i profesionalne sudije Upravnog suda ocenile su da su svi navodi iz tužbe ovog sindikata i advokata Vladimira Todorića tačni i ispravni ali i da je Disciplinska komisija Veće u Novom Sadu, na čelu sa Petrom Jeličićem grubo prekršila zakon.

I to nije prvi put da predmetni gospodin na čelu Veća u Novom Sadu krši zakon a ljude ostavlja bez posla. Pitamo se kakva je nagrada za takvo ponašnje i neprofesionalan rad? Možda neko načelničko mesto?

Kako god, Petru Jeličiću možemo poželeti da nikada slične stvari ne iskusi to na svojoj koži. Pre svega želimo mu miran san. Jer čovek, ako je čovek, kada radi prljavo i nezakonito sigurno ne spava mirno. A i ako uspe da zaspi, pitanje je kakve snove sanja… Dali one kada ga proganja savest ili kako mašta o visokoj funkciji…

Oširnije na : Milan Dumanović dobio spor protiv MUP na Upravnom sudu

Slučaj Potočari

Gost emisije Milan Dumanović, sindikalni aktivista, policajac, uzbunjivač

Razgovor vodio Dragan Žebeljan

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*