Home » OBAVEŠTENJA » Socijalnim dijalogom do rešenja u Leoniju
Socijalnim dijalogom do rešenja u Leoniju

Socijalnim dijalogom do rešenja u Leoniju

Danas 12. jula održan je zvaničan sastanak između predstavnika reprezentativnih sindikata i najvišeg menadžmenta kompanije Leoni na kome su otvorene sledeće teme:

  1. Sistem obračuna zarada u kompaniji LEONI
  2. Radne subote u poslednjih nekoliko meseci
  3. Preraspodela radnog vremena
  4. Plan korišćenja novog godišnjeg odmora
  5. Dostava platnih listića pre isplate zarade i tumačenje obračuna na platnom listiću
  6. Normiranje rada i postavljanje dnevnih ciljeva
  7. Dodatne pauze u toku noćne smene

Postignut je dogovor da će menadžment vrlo ozbiljno razmotriti sve navedeno i jako brzo doneti odluku o potencijalnim promenama i unapređenjima.

Međusobno obećanje dato između menadžmenta, sindikata i samih zaposlenih je da naredni sastanak  bude najkasnije do kraja sledeće nedelje sa konačnom odlukom u kojim pomenutim temama će se desiti izmene.

Informativna služba

Do sastanka je došlo nakon jučeraššnjeg pisanja medija da su zaposleni u pogonima „Leonija“ u Malošištu, Nišu i Prokuplju na sat vremena obustavili rad zbog smanjenja zarada i neisplaćivanja prekovremenog rada.

Generalni direktor kompanije „Leoni Srbija“ Klemens Saks danas je u pisanoj izjavi demantovao da je u pogonima u Malošištu, Prokuplju i Nišu bilo jednočasovne obustave rada zbog smanjenja zarada.

On je najavio da će u toku dana razgovarati  sa predstavnicima  reprezentativnih sindikata ‘Nezavisnost’ i ‘Sloga’ koji deluju u okviru kompanije da se razmotri sistem zarada i svih benefita kako bi se došlo do najboljeg rešenja za sve, zaposlene i kompaniju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će kao i uvek o svemu dogovorenom i postignutom blagovremeno i na vreme obavestiti članstvo i javnost.

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top