Home » SLOGA VESTI » Kilometri puteva kojima se vlast hvali vode u egzodus i ekonomski ambis

Kilometri puteva kojima se vlast hvali vode u egzodus i ekonomski ambis

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ upozoravaju da je život većine građana Srbije sve više ekonomski i socijalno ugrožen, posebno radnika i penzionera koji rade za plate u okviru minimalne zarade i primaju penzije ispod minimalca, uprkos hvalisanju najviših državnih zvaničnika o njihovim neviđenim ekonomskim uspesima.

Dok se vlast hvali kilometrima puteva, betoniranjima i nekvalitenim rekonstrukcijama za koje se ne polažu nikakvi računi, kao sindikat moramo da upozorimo da nam članovi prijavljuju da sve teže žive, da ih pogađaju male zarade i nerealna poskupljenja osnovnih životnih namirnica koje su u odnosu na evropske cene itekako veće.

Zato poručujemo Vladi Srbije da njihova ekonomska politika izgleda kao loše urađen “kružni tok“ na ekonomskom putu u kome se očajnički vrtimo u siromaštvu i bez izlaza, a njihovi novoizgrađeni kilometri autoputeva vode u dva pravca.

Jedan u socijalni egzodus, odnosno iseljenja i potragu za boljim životom, u gradove i države koje vode posebnu pažnju o vrednostima čoveka, a ne ucenjenih podanika kao što je slučaj u Srbiji, a drugi pravac u ekonomski ambis i opasnu prezaduženost države i njenih građana.

Da je tako potvrđuju nove cene struje i gasa za domaćinstva od 1. januara koju je uslovio MMF radi novog kreditiranja države, da ove godine još dva puta poskupi, i za koju se konstantno tvrdi da je jedna od najnižih u Evropi, što je čista laž, koja opterećuje male zarade i penzije, posebno minimalac za koju vlast tvrdi da je najveći do sada, ali ne uzima u obzir vrednost njene kupovne moći.

Od februara u Beogradu poskupljuju takozvane režije poput računa za Infostan, vodu, grejanje, a ubeđeni smo da će tu politiku vlast sprovoditi i na lokalnom nivou širom Srbije, što dodatno ukazuje na dramatično stanje i socijalnu ugroženost svih građana Srbije, odnosno da će im život postati sve teži i teži.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*