Home » OBAVEŠTENJA » Javni apel predsedniku Tomislavu Nikoliću
Javni apel predsedniku Tomislavu Nikoliću

Javni apel predsedniku Tomislavu Nikoliću

Beograd, 8.11.2016. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ upućuju javni apel predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i pozivaju ga da svojim autoritetom predsednika svih građana Srbije što hitnije inicira i posreduje u rešavanju problema radnika invalida rada u kragujevačkoj „Zastavi INPRO“ koji od 11. oktobra štrajku glađu i ozbiljno narušavaju svoje zdravlje.

Smatramo da je naš apel potpuno legitiman, budući da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i sam bio u štrajku glađu i ima iskustva sa tom vrstom skretanja pažnje na probleme.

Radnike u „Zastavi INPRO“, za razliku od štrajka glađu predsednika Nikolića nema ko da obiđe. Njih osim malog broja kolega iz sindikata i zabrinutih članova porodica neće obići ni jedan srpski biznismen, premijer, patrijarh, niti ih iz časa u čas prate mediji i interesuju se za njihovo zdravstveno stanje.

Upravo zbog ovih činjenica se iskreno nadamo da predsednik Nikolić nije zaboravio svoje nekadašnje muke i sve one zdravstvene probleme sa kojima se susretao tokom svog štrajka glađu, kada je dobijao nesebičnu podršku velikog dela javnosti, ali i nezadovoljnih radnika koji su verovali da bi njegovim dolaskom na čelo države njihov status bio značajno popravljen.

Zato sa potpunim pravom od njega kao predsednika svih građana Srbije očekujemo da ih što pre i lično poseti, pruži im podršku i svu neophodnu pomoć, ali i da na licu mesta uoči razliku između štrajka glađu radnika u hladnoj fabričkoj hali i toplog bolničkog ležaja sa pratećim aparatima privatne klinike koji je njemu bio na raspolaganju.

 

Informativna služba

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top