Home » OBAVEŠTENJA » Investicioni ciklus je predizborni cirkus

Investicioni ciklus je predizborni cirkus

Beograd, 25.06.2019. – Najava novog, do sada najvećeg investicionog ciklusa države od strane predsednika Aleksandra Vučića, vrednog između pet i 10 milijardi evra je ništa drugo nego “predizborni cirkus” i zamajavanje širokih narodnih masa preko sredstava javnog informisanaja nekim novim obećanjima o boljem životu i napretku Srbije.

Otužno je da je aktuelna vlast brigu o poplavljenom narodu pretvorila u veliki rijaliti, gde pored gradskih čelnika ugrožena naselja obilazi i lično predsednik države, koji opet mimo svojih ovlašćenja izdaje naloge, obećava, proziva neodgovorne i svu krivicu za nemarnost po običaju svaljuje isključivo na predhodnu vlast ili opoziciju.

Pitamo – šta se čekalo sedam godina i šta ih je to ometalo, posebno posle velikih poplava 2014. godine da ulažu u kanalizaciju, vodovod, prečistače za otpadne vode i za sve drugo u čemu zaostajemo za Evropom, o čemu predsednik i lično govori u obilasku poplavljenih delova Beograda i Srbije?

Da bi Srbija imala tako velike investicione cikluse vredne desetine milijardi evra potrebna je promena ekonomske klime, jačanje institucija, udvostručavanje prosečne zarade zaposlenih, jačanje kupovne i platežne moći građana, kako bi povratkom oporezovanog novca u sistem i budžet država mogla da iznese velike investicione cikluse.

Zato, smatramo da se ovde radi isključivo o “predizbornom cirkusu” i marketinškom triku pred predstojeće redovne izbore, koji će itekako koštati sve građane Srbije novim netransparentnim zaduživanjima i davanju novca nekvalitetnim izvođačima radova.

Informativna služba

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*