Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA: Podrška braći, radnicima Mellona, članovima grčkog sindikata PAME
SLOGA: Podrška braći, radnicima Mellona, članovima grčkog sindikata PAME

SLOGA: Podrška braći, radnicima Mellona, članovima grčkog sindikata PAME

Beograd, 18.06.2019. – Zaposleni u grčkoj kompaniji Mellon štrajkuju već 7 dana zbog nemogućnosti potpisivanja kolektivnog ugovora.

Na molbu bratskog sindikata PAME iz Grčke, Gradski odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Beograd podržao je braću, radnike u Mellonu, članove tog najborbenijeg  sindikata malim performansom ispred sedišta te multinacionalne kompanije iz Atine, koja posluje i u Beogradu.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pružaju prijateljima punu sindikalnu podršku i bratsku solidarnost i pozivaju menadžment Melloma na pregovore i razgovore kako bi se došlo do kompromisa i potpsiovanja Kolektivnog ugovora.

–  Pružamo punu podršku potpisivanju kolektivnog ugovora na obostranu korist i zadovoljstvo, a ne samo po volji poslodavca, rekao je predsednik “Sloge” Željko Veselinović.

On je ujedno pozivao sve zaposlene u Srbiji u raznim Call Centrima da se jave sindikatu kako bi kroz sindikalno delovanje uspeli da se izbore za svoja prava u ovoj sve popularnijoj delatnosti u Srbiji, jer se zbog jeftine radne snage i stručnih kadrova sve više otvaraju u Srbiji.

 

O Mellonu

Sa sedištem u Atini, Grčka, Mellon ima više od 4,000 zaposlenih i prisutan je u 12 zemalja u širem regionu Srednje i Jugoistočne Evrope, i pomaže klijentima da povećaju svoj udeo na tržištu i da lansiraju nove proizvode i usluge, efikasno i ekonomično.

Mellon Serbia, član Mellon Group of Companies, osnovana je 2001. godine u Beogradu i pruža tehnološka rešenja i eksternalizovane usluge organizacijama sa velikom mrežom potrošača, kao što su banke, državne institucije, telekomunikacioni provajderi i velike privatne kompanije.

Mellon Serbia poseduje veliki uslužni kontakt centar koji drži primat na tržištu. U Srbija zapošljava preko 150 ljudi.

Informativna služba

 

 

 

.

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top