Home » OBAVEŠTENJA » Inspektor utvrdio: Kineski poslodavac izrabljivao našu sugrađanku

Inspektor utvrdio: Kineski poslodavac izrabljivao našu sugrađanku

Užice – Da zalaganje aktivista Sloge daje rezultate pokazuje i odgovor Odeljenja inspekcije rada u Zlatiborskom upravnom okrugu povodom prijave koju je podneo Inspekciji rada punomoćnik Sloge u Užicu diplomirani pravnik Glišo Vidović.

Punomoćnik radnice D.J.  Glišo Vidović je 12.marta ove godine podneo pomenutom odeljenju prijavu protiv poslodavca „C&S Zlatno drvo“ DOO iz Užica, Kineske robne kuće koja posluje u prostorijama RK „Beograd u Užicu.

Postupajući po podnetoj prijavi Inspektor rada je 26.maja izvršio inspekcijski nadzor i konstatovao povredu zakona iz oblasti radnih odnosa, zbog čega je inspektor rada pokrenuo prekršajni postupak u nadležnom sudu.

Za nadoknadu nanete štete koju je pretrpela  D.J. sindikat Sloga će pokrenuti odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Iz GO Sloge u Užicu ističu da se zahvaljuju Odeljenju inspekcije rada u Zlatiborskom upravnom okrugu na profesionalno odrađenom inspekcijskom nadzoru čime su pokazali da u svojim redovima imaju savesne i odgovorne profesionalce.

Oni su pozvali sugrađane da im pomognu u otkrivanju svih onih poslodavaca koji ne poštuju prava zaposlenih.

“Budimo solidarni i pomozimo jedni drugima na putu ka ozdravljenju naše društvene zajednice. Ne dozvolimo da naša deca, sestre, braća, roditelji i sugrađani budu robovi u rukama bahatih poslodavaca. Uspravite se i pokažite da zajedno možemo mnogo”, ističu iz tog sindikata u obaveštenju koje su objavili na njihovoj FB stranici. (link)

Informativna služba

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*