Home » SLOGA VESTI » IN MEMORIAM Dejan Ilić

IN MEMORIAM Dejan Ilić

Navršilo se godinu dana od tragičnog događaja u kojem je smrtno stradao naš kolega Dejan Ilić, poverenik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” za Južnu Srbiju.

Ilić, iza koga je ostala supruga i njihovo troje dece, tragično je stradao 4. januara kao pešak, kada je na njega i dečaka Andreja Prekljušaja starog 12 godina u večernjim satima na Bulevaru Medijana u Nišu naleteo i usmrtio „audi“ beogradskih registarskih tablica kojim je upravljao Nemanja Stamenković (19) iz Beograda.

Dejan je sahranjen je u sredu 6. januara na groblju u naselju Vrežina kod Niša, u prisustvu članova porodice, mnogobrojnih prijatelja i kolega iz sindikata “Sloga”.

Glavni odbor USS Sloga doneo je odluku da se porodici stradalog kolege uruči posthumno priznanje za njegov sindikalni rad, a u znak sećanja na njega ustanovljeno je priznanje koje se dodeljuje najboljim sindikalnim poverenicima, aktivistima i pojedincima u promovisanju ideja i značaja sindikalizma.

 

Bahati vozač „audija“ osuđen!?

Beograđanin Nemanja Stamenković proglašen je krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali dvanaestogodišnji Andrej Prekljušaj i Dejan Ilić (48). Stamenković je osuđen na sedam godina zatvora. Porodice nastradalih u stravičnoj nesreći u Nišu, kao i javnost ostali su nezadovoljni presudom.

 

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*