Home » OBAVEŠTENJA » Pa zar da nas i biju za minimalac?

Pa zar da nas i biju za minimalac?

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozivaju nadležne državne organe a pre svega Inspektorat rada i Tužilaštvo da odmah preduzmu sve potrebno da zaštite radnika i samohranog oca Zvonka Stojanovića zaposlenog u firmi “Braća Apostolović” iz sela Paliluća kod Leskovca koji tvrdi da ga je jedan od vlasnika tukao, šutirao i naneo mu povrede, jer je tražio platu koja mu je obećana.

Mi dotičnog radnika firme “Braća Apostolović” lično ne poznajemo, niti vlasnike, ali kao sindikat smo u obavezi da na ovako nešto reagujemo i jasno osudimo batinjanje radnika.

Zaprepašćeni smo dozom arogancije kojom država i njene institucije nastavljaju da tolerišu iživljavanje nad radnicima koji su se usudili da od svojih poslodavaca traže svoju mukom zarađenu platu. Posebno smo ogorčeni što je ovo drugi slučaj u kome radnici ove firme prijavljuju policiji i da ništa nije preduzeto i učinjeno.

To što vlasnik u nekakvim pisanim saopštenjima Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress navodi da prijava radnika nije tačna i da „nije došlo do fizičkog kontakta” je poseban skandal, jer je država obavezna da odmah reaguje i utvrdi istinu. Kakav, bre, pisani odgovor?

Zahtevamo da nadležno tužilaštvo odmah naloži od policije uzimanje izjave od učesnika događaja i svedoka, jer je ovo događaj bez presedana.

Nije dovoljno to što su nam plate ionako generalno male, nedovoljne za život i najminimalniju potrošačku korpu. Pa zar da nas i biju za minimalac?

Informativna služba

 

Još jedan radnik prijavio da ga je tukao jedan od vlasnika firme “Braća Apostolović”

IZVOR: JUGPRESS.RS

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content