Home » SLOGA VESTI » Poštanski radnici u Zemunu na udaru ljutih stanara

Poštanski radnici u Zemunu na udaru ljutih stanara

Sindikat radnika pošte “Sloga” upozorava javnost da su zaposleni u JP Pošta Srbije u Zemunu, u ekspozituri 144, u Ulici Prve pruge 1, svakodnevno na udaru ljutih i prevarenih stanara zgrade u kojoj se nalazi poslovnica, koji ih polivaju vodom, gađaju jajima i opasnim predmetima po život, zbog čega će biti primorani da organizuju obustavu rada kako bi ih što hitnije izmestili sa navedene lokacije.

Poštansku poslovnicu 11083 Beograd 144 u Zemunu, sa tri automatizovana šaltera pompezno je 15. novembra prošle godine otvorio Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije.  Stanarima je tada rečeno da će tu biti šalteri sa uplatom – isplatom, a ne dostavna pošta sa kuririma Post ekspresa.

Ubrzo nakon otvaranja uočeni su ozbiljni problemi za stanare zgrade i zaposlene koji se ogledaju u nesnosnoj buci poštanskih kamiona koji dovoze razmenu pošte u 4 sata ujutru, posebno što ne postoji adekvatni prilaz ekspozituri, pa se skeniranje pošiljaka obavlja napolju, ispred zgrade, uz buku koja opravdano smeta stanarima, ali i radnicima pošte koji su primorani da to vrše napolju, posebno sada u zimskim uslovima.

Zbog navedenih radnji stanari zgrade radnike pošte svakodnevno polivaju vodom, gađaju jajima i drugim predmetima opasnim po život.

Prilikom posete direktorke radne jedinice Zemun, zaposleni su prijavili problem i dobili obećanja da će on biti rešen do kraja 2021.godine, a najkasnije do ponedeljka 04.01.2022. Međutim, ništa od toga nije urađeno i opravdano sumnjamo da iza svega stoji “Ugovor” koji je Pošta potpisala sa nepoznatim vlasnikom prostora koji je očigledno na štetu stanara i JP Pošta Srbije, jer se očigledno radi o neadekvatnom prostoru za obavljanje dostavne pošte.

Sindikat radnika pošte “Sloga” će podržati obustavu rada radnika ekspoziture 144 u Zemunu, jer smatramo da su im ozbiljno ugrožena radna prava, ali i prava stanara zgrade koji su umesto poštansko – menjačke usluge dobili bučno i frekventno kamionsko stovarište zbog čega ne mogu da spavaju.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*