Home » PROTEST » Heroj Nebojša stigao u Beograd, poslovodstvo…

Heroj Nebojša stigao u Beograd, poslovodstvo…

Beograd, 07.07.2017. – Predsednik Sindikata mašinovođa „Sloga-Srbija Kargo“ Nebojša Dukanac, koji je pre četiri dana u znak protesta krenuo pešice iz Užica, stigao je danas u Beograd.

On je pred zgradom poslovodstva došao tačno u 11.55 časova gde su ga sačekale kolege iz sindikata i novinari.

Iako je Dukancu najavljena mogućnost održavanja sastanka sa rukovodstvom železničkog preduzeća Srbija kargo, to se nije dogodilo.

Na primedbu predstavnika sindikata “Sloga” da poslovodstvo železnice treba da bude sramota jer se niko iz zgrade nije pojavio, pitao ga za zdravlje, ponudio pomoć ili čašu vode, Medija centar Železnica Srbije izdao je saopštenje u kome se navodi da se Dukanac nije pojavio na sastanku sa v.d.generalnim direktorom Miroljubom Jevtićem i njegovim saradnicima, iako je to navodno bilo dogovoreno. /link/ 

Međutim, istina je da mu se niko iz tog preduzeća nije obratio, iako je pred zgradom bio skoro pola sata, što se može videti iz priloga koji je emitovan uživo od strane radničke Internet TV Sloga.

Ako je neko očekivao da će Dukanac umoran od puta, ranjivih nogu, usijanih i krvavih tabana posle 200 kilometara pešačenja i nespavanja imati snage za ozbiljan razgovor sa poslovodstvom, onda je to bespredmetno komentarisati.

Međutim, ukoliko postoji stvarna volja za razgovorom i dijalogom ,sastanak  se uvek može održati, pa i posle ovog pešačenja, kojim je Dukanac pokazao izuzetnu izdržljivost i hrabrost, ali i najavio da će održati novi, zanimljiviji performans, ukoliko poslodavac bude i dalje ignorisao razgovor sa njim kao legitimnim predstavnikom sindikata.

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*