Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat „Sloga – Falk Ist“ iz Knjaževca reprezentativan

Sindikat „Sloga – Falk Ist“ iz Knjaževca reprezentativan

Knjaževac – Beograd, 08.07.2017. – Sindikatu „Sloga – Falk Ist“ iz Knjaževca na osnovu registracije i broja članova rešenjem poslodavca utvrđena reprezentativnost.

Foto: Arhiva

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” čestitaju rukovodstvu Sindikata „Sloga – Falk Ist“ iz Knjaževca na velikom uspehu, najviše radnicima, sada članovima sindikata “Sloga” koji su nam u velikom broju ukazali poverenje i verovali u nas.

Podsećanja radi, radnici „Falk Ista“ u toku maja ove godine spontano su obustavili rad zahtevajući povećanje zarada, pravo na sindikalno organizovanje i bolje uslove rada.

Protest je završen potpisivanjem protokola u čijoj je medijaciji učestvovao naš sindikat, kojim je dogovorena i isplaćena novčana pomoć, kao i da će se u narednom periodu „kroz obostrano razumevanje i bez ucena pristupiti daljem unapređenju dijaloga, kolektivnog pregovaranja, vodeći pritom računa o najboljim interesima i zaposlenih i kompanije“.

Pre formiranja sindikata “Sloga”, koji je sada većinski u fabrici je od 2010. godine delovao pro-Vladin, Samostalni sindikat Srbije, koji ništa nije preduzimao u interesu radnika koji su radili ispod minimalca, bili šikanirani i maltretirani, sve dok se Sloga nije pojavila i osnovala svoj sindikat .

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content