Home » OBAVEŠTENJA » Sloga gradonačelniku Vranja: Na jarbolu da bude “pelena”

Sloga gradonačelniku Vranja: Na jarbolu da bude “pelena”

Beograd, 06.07.2017. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” upućuju otvorenu preporuku gradonačelniku Vranja da na zastavi jarbola čije je postavljanje najavio na ulazu u taj grad bude “pelena”, kao simbol stečenog imidža omalovažavanja radnika u tom gradu.

Posle najave gradske vlasti Beograda da će na Ušću graditi jarbol od 120 metara i nekoliko manjih jarbola čija će izgradnja koštati oko 200 miliona dinara, ideju o “jarbolizaciji” srpskih gradova podržao je i najavio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Smatramo da bi simbol “pelena” bio pravo rešenje za grad Vranje i njegovo promovisanje, budući da su radnici u Geoxu, ali i u drugim preduzećima u proteklom periodu dobijali otkaze, ili im namerno nisu produžavani ugovori o radu, samo zato što su ukazivali na povrede njihovih radnih prava.

Sloga kao sindikat u potpunosti podržava progresivne ideje gradonačelnika Vranja, uz preporuku da jarbol sa pelenom kao simbolom bude što veći i glomazniji, kako bi se odlično uklopio sa ostalim zastavama na ulazu u grad, gde već postoje logoi i zastave drugih preduzeća.

Ukoliko se naš predlog usvoji, predlažemo da se autorski honorar za idejno rešenje uplati najugroženijim radnicima grada Vranja.

 

Informativna služba

 

Povezana vest: I Vranje dobija jarbol: „Ideja starija od one u Beogradu“

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*