Home » OBAVEŠTENJA » GSP da ne preti predsedniku sindikata “Sloga” u tom preduzeću

GSP da ne preti predsedniku sindikata “Sloga” u tom preduzeću

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju menadžment JKP GSP Beograd na čelu v.d. direktorom Radišom Momčilovićem da ne prete i drže moralne pridike predsedniku sindikata “Sloga” u tom preduzeću, već da se posvete poboljšanju gradskog prevoza, materijalnog statusa zaposlenih, uslova rada i da ne ometaju rad našeg sindikata.

Poslednja pretnja je saopštenje koje je preko svoje PR službe ovo preduzeće u petak 16. avgusta poslalo medijima i postavilo na svoj sajt (saopštenje GSP) u kome se otvoreno i javno preti predsedniku sindikata Nebojši Aleksiću “upozorenjem”, jer je navodno “izvršio manipulaciju i zloupotrebu informacija iznevši ih u javnost.

Aleksić je kao predsednik registrovanog sindikata u skladu sa zakonom izneo ne svoje, već isključivo sindikalno mišljenje da preduzeću u kome radi i čije članove zastupa nedostaju vozači i radnici na održavanju, kojih očigledno ima manje u odnosu na broj administrativnih radnika.

Ako tvrde da JKP GSP ima 5802 radnika, od čega 1484 u sektoru saobraćaja (majstori, održavanje) i 1562 na ostalim pozicijama (potpuno nepoznato šta ova grupacija radi) – pitamo ih kako je moguće da pored letnjeg reda vožnje i smanjenog broja vozila na ulicama Beograda vozači i radnici na održavanju ne mogu da idu u većem broju na godišnji odmor.

Ovo pokazuje da praksa kaže da je sitematizacija jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Dakle, očigledno je da se zapošljavanje u GSP odvija nezakonito i po sistemu “ uđeš kao mehaničar i vozač , a završiš u kancelariji”, što je veoma dokazivo iznošenjem rasporeda rada javnosti na uvid.

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content