Home » OBAVEŠTENJA » Gradonačelnik Beograda da raspusti Radnu grupu!

Gradonačelnik Beograda da raspusti Radnu grupu!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije protestuju zbog namere gradskih vlasti Beograda da sa nelegitimnim sindikatom i njegovim predstavnikom odbornicom u Skupštini garada Beograda Mirom Bastom potpisuju Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u komunalnim preduzećima grada Beograda.

Pozivamo gradonačelnika grada Beograda Sinišu Malog da odmah raspusti Radnu grupu za izradu Posebnog kolektivnog ugovora jer je sastav nelegitiman izostankom predstavnika Gradskog odbora Komunalnih delatnosti Beograda Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, reprezentativnim sindikatom na nivou komunalnih preduzeća grada Beograda.

U sastavu Gradskog odbora „Sloge“ na nivou Beograda se nalaze sindikati iz javnih preduzeća: GSP Beograd, Beograd puta, Zelenila, Gradske čistoće, Beogradskih elektrana i Parking servisa, koje Mira Basta, smenjeni predsednik Sindikata Sloga GSP nema prava po nikakvom osnovu da predstavlja u ime Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, niti ima pečat da takav ugovor overi.

Posebno ukoliko se uzme u obzir da je Basta po izlasku iz „Sloge“ i našem raspuštanju kompletnog rukovodstva u GSP Beograd obnovila  Sindikat RAJ GSP (Radnički aktiv JUL-a), osnovan 1998. godine u sedištu tadašnje Jugoslovenske levice u ulici Đure Đakovića u Beogradu.

Želimo da verujemo da gradska vlast u ovo nije umešana, već da je dovedena u zabludu, stoga zahtevamo momentalno raspuštanje Radne grupe i uključivanje legitimnih predstavnika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u kolektivno pregovaranje.

U suprotnom, bićemo prinuđeni da pokrenemo sve zakonske mere pred nadležnim organima i osporimo njegovo donošenje, a protiv odbeglog odbornika „Sloge“ u Skupštini grada i predsednice Sindikata „Radnički aktiv JUL-a“ podnesemo i krivičnu prijavu zbog lažnog predstavljanja, ali i nanošenja štete sindikatu.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*