Home » OBAVEŠTENJA » Sloga sa radnicima na barikadi

Sloga sa radnicima na barikadi

Beograd, 12. novembar 2014. godine. — Delagacija Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ koju je predvodio njen lider Željko Veselinović obišla je danas radnike „Kola za spavanje i ručavanje“ koji više dana štrajkuju na Železničkoj stanici u Beogradu zbog nerešenog statusa i neisplaćenih plata.

IMG_2850

Radnike koji su se samoorganizovali i započeli štrajk i blokadu depoa podržali su studenti iz organizacije Samoorganizovani studentski pokret, koji je ujedno danas i javno pozvao građane da podrže ove radnike.

U sklopu te inicijative, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su se odazvali i posetili radnike u štrajku i na licu mesta se uverili u njihove probleme koji su gotovo svuda u Srbiji identični.

Nerešen status preduzeća, neisplaćivanje zarada i dnevnica i ignorisanje problema radnika od strane države.

A kako je to živeti bez novca, oni najbolje znaju. Muka ih je kažu naterala da štrajkuju i drže depo stanice u blokadi.

Postavili su šator, založili vatru i neće se pomerati sve dok im država ne reši problem, a to je rašavanje statusa i isplata zaostalih zarada.

Njima država duguje 12 plata, a poslednji minimalac su dobili pre više od 3 meseca, tvrde okupljeni radnici i poručuju da se neće skloniti sa pruge dok im se problemi ne reše.

Studenti su predhodno i danas obišli radnike na Železničkoj stanici i još jednom pokazali ono šta radnicima i sindikatima nedostaje, a to su sloga i solidarnost sa onima koji su u problemu.

Svaka čast drugovi studenti!

 

Informativna služba USS „Sloga“

Pogledajte fotografije sa današnjeg protesta

 

IMG_2842

IMG_2838

IMG_2833IMG_2821

IMG_2826

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*