Home » OBAVEŠTENJA » FORMIRAN SRPSKI SINDIKALNI FRONT
FORMIRAN SRPSKI SINDIKALNI FRONT

FORMIRAN SRPSKI SINDIKALNI FRONT

U Beogradu je danas formiran Srpski sindikalni front povodom spornog Nacrta novog Zakona o radu i Zakona o štrajku, saopšteno je posle sastanka pet sindikalnih centrala, čiji je domaćin bila  Konfederacije slobodnih sindikata.

Publication1Pet sindikalnih centrala: Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Industrijski sindikat Srbije, Udruženje sindikata penzionera Srbije i Konfederacija slobodnih sindikata kritikovali su predložene zakone, jer su oni usmereni protiv stečenih prava radnika, koja su zagarantovana evropskom socijalnom poveljom, koja je ratifikovana u Skupštini Srbije i Srpski sindikalni front će se svim sredstvima izboriti da Vlada Republike Srbije ne usvoji predloženi tekst Zakona o radu i Zakona o štrajku.

Srpski sindikalni front okuplja više od 350000 članova od ukupno 550000 registrovanih članova sindikata u Srbiji.

Akcioni plan sindikata biće predstavljen javnosti u petak 01. novembra.

Prvom sastanku sindikata, na kome je doneta Odluka o zajedničkom delovanju svih srpskih sindikata, nisu prisustvovali Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“.

 

Konfederacija slobodnih sindikata

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

Industrijski sindikat Srbije

Udruženje sindikata penzionera Srbije

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top