Home » OBAVEŠTENJA » FORMIRAN SRPSKI SINDIKALNI FRONT

FORMIRAN SRPSKI SINDIKALNI FRONT

U Beogradu je danas formiran Srpski sindikalni front povodom spornog Nacrta novog Zakona o radu i Zakona o štrajku, saopšteno je posle sastanka pet sindikalnih centrala, čiji je domaćin bila  Konfederacije slobodnih sindikata.

Publication1Pet sindikalnih centrala: Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Industrijski sindikat Srbije, Udruženje sindikata penzionera Srbije i Konfederacija slobodnih sindikata kritikovali su predložene zakone, jer su oni usmereni protiv stečenih prava radnika, koja su zagarantovana evropskom socijalnom poveljom, koja je ratifikovana u Skupštini Srbije i Srpski sindikalni front će se svim sredstvima izboriti da Vlada Republike Srbije ne usvoji predloženi tekst Zakona o radu i Zakona o štrajku.

Srpski sindikalni front okuplja više od 350000 članova od ukupno 550000 registrovanih članova sindikata u Srbiji.

Akcioni plan sindikata biće predstavljen javnosti u petak 01. novembra.

Prvom sastanku sindikata, na kome je doneta Odluka o zajedničkom delovanju svih srpskih sindikata, nisu prisustvovali Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“.

 

Konfederacija slobodnih sindikata

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

Industrijski sindikat Srbije

Udruženje sindikata penzionera Srbije

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*