Home » OBAVEŠTENJA » PORUKA VLADI OD RADNIKA KOJI ŠTRAJKUJU

PORUKA VLADI OD RADNIKA KOJI ŠTRAJKUJU

BEOGRAD, 30.10.2013. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, čiji su članovi sindikata u svim aktuelnim štrajkovima i blokadama širom Srbije, prenose njihovu poruku javnosti i Vladi, zahtevaju od premijera Srbije Ivice Dačića, a posebno od  prvog  potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da od njih  ne traže uslov zamrzavanja štrajkova da bi ih primili, već da u skladu sa svojom programskom politikom na kome su gradili imidž svojih stranaka, izađu pred gladne radnike, razgovaraju sa njima, a onda  ponude i konkretna opipljiva rešenja od kojih se živi.

“ Siti smo više svakodnevnih obećanja dok nam porodice propadaju i gladuju. Mi samo tražimo obećanu socijalnu pravdu koju sada ne vidimo, mi tražimo naše zarade, posao i hleb kako bi dostojanstveno živeli i preživeli“-  poruka je radnika.

Vlast mora konačno da shvati da je srpska privreda razbijena i u kolapsu, a narod izgubio strpljenje i volju da sluša hvalospeve, parole i političku demagogiju o boljitku u godinama koje tek treba da nam dođu.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ih upozoravaju da su radnici Srbije postali  „breg“ koji je svakim danom sve veći i kome se mora prići, kako taj „breg“ sutra nebi došao njima!

Podsećamo, radnici kragujevačkog Autosaobraćaja vrše blokadama puteva i pruga pokušavajući  da dođu do 9 neisplaćenih zarada i overe zdravstvenih knjižica , radnici FAP iz Priboja blokiraju prugu Beograd-Bar zbog 4 neisplaćene zarade i overe knjižica, smederevski Želvoz takođe zbog plata i knjižica blokira Kovinski most, a Kruševački 14 Oktobar protestuje ispred zgrade Opštine i najavljuje blokadu puteva zbog 12 neisplaćenih plata i knjižica.

Takođe, imamo i najave da će i radnici u drugim preduzećima slediti njihov primer i početi štrajkove i blokade.

Udruženi sindikati Srbije  su jedini sindikat koji postoji u svim ovim preduzećima i štrajkuje.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content