Home » OBAVEŠTENJA » Fašistička retorika Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista

Fašistička retorika Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista

Beograd, 4. jul 2016. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga“, nakon današnjeg skandaloznog saopštenja Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista da „Sloga“ nije nikakav sindikat, već “patološko udruženje nekrofila“, ozbiljno brine za živote svoga rukovodstva, članova sindikata i njihovih porodica.

Saopštenje političke organizacije levice, kojim se sindikat naziva “udruženjem nekrofila“, terminologijom kojom bi se svaki normalan čovek postideo, i koja više podseća na fašističku, primorava nas da od danas živimo u vanrednom stanju strahujući za svoje živote!

Od predsednika Pokreta Socijalista Aleksandra Vulina, koji je ujedno i ministar u tehničkoj vladi Srbije, tražimo izvinjenje i ogradu, budući da ovakva vrsta upotrebe terminologije nije u duhu demokratskih principa, ali i načela levice kojim se Pokret socijalista u javnosti predstavlja.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga“ će se nakon ovoga obratiti za pomoć i zaštitniku građana, Međunarodnoj organizaciji rada, Svetskoj federaciji sindikata (WFTU) čiji je član, kao i svim političkim partijama, domaćim i stranim organizacijama koje se zalažu za principe demokratije i poštovanje ljudskih i građanskih prava.

Kao radnički sindikat po prirodnoj inerciji imamo obavezu da branimo dostojanstvo i život građana koji je vidljivo sve teži i složenijiji, od toga nećemo odstupati, posebno ne od zastrašivanja putem saopštenja.

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista saopštio je danas ranije, a prenela agencija Tanjug, da „Sloga“ svakim svojim postupkom dokazuje da nije nikakav sindikat, već patološko udruženje nekrofila iz Demokratske stranke.

 

Informativna služba

U nastavku saopštenje Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista koje je preneo Tanjug…

 

PO PS: UGS Sloga udruženje nekrofila iz DS-a

BEOGRAD – Pokrajinski odbor Pokreta socijalista saopštio je danas da UGS „Sloga“ svakim svojim postupkom dokazuje da nije nikakav sindikat, već patološko udruženje nekrofila iz Demokratske stranke.

Da je drugačije, ne bi UGS „Sloga“ koristila svaku tragediju da napadnu zemlju u kojoj žive, a kojom više na sreću ne vlada ni Bojan Pajtić, ni njegov savetnik i predsednik UGS „Sloga“.

„Kada tzv. sindikatu Sloga sledeći put padne na pamet da govore o teškoj ekonomskoj situaciji, opljačkanoj zemlji i rasprodatim fabrikama neka onda javno kažu i ko je to uradi, ko je i u čije ime opustošio Srbiju i Vojvodinu. Neka kažu da je to učinjeno tokom vladavine Demokratske stranke, ali neka priznaju i svoj deo odgovornosti, pošto su ćuteći i pružajući podršku demokratama i sami odgovorni za svo zlo naneto građanima i državi“, navodi se u saopštenju PO PS.

Tanjug

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Sto im odgovarate.Ko su oni.Nemaju clanova ni u ficu da se potrpaju.Ajde bezi.To je marva za koju se mora cuti da uopste postoje,a to moze samo glupostima i olajavanjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content